• “Satan Var, Alan Yok”
Çorlu Güncel

“Satan Var, Alan Yok”

  • 05 Ocak 2019
  • 1010 Kez Okundu

Banka kredilerinin yükselmesiyle birlikte 2’inci el araç satışlarında aşırı düşüşler yaşanıyor. 2’inci araç satışı yapan esnaflar “satan var alan yok” dedi.

Konut satışlarında yaşanan sıkıntılar, araç satışlarına da yansıdı. Çorlu’da 2’inci el araç satan esnaflar sıkıntının büyük olduğunu, böyle giderse birçok esnafın kapatmakla yüz yüze kalacağını ifade etti.

 

DÜKKANLARIN ÖNÜ ARAÇLARLA DOLDU

 

Banka kredilerinin yükselmesiyle birlikte araç satışlarının durduğunu belirten esnaflar: “Banka kredilerinin geçtiğimiz sene yükselmesiyle birlikte araç satışlarında ciddi düşüşler yaşadık. Vatandaşlar araçlarını satıyor fakat alan kimse yok. Her bir dükkanda her ay ortalama 10 ile 15 arası araç satılırken şimdi bu rakam bir iki taneye düştü. Bir iki tane araç satarak dükkanların maliyetlerini çıkartamıyoruz. Her aracın aylık masrafları oluyor, onların ödemesini dükkan sahipleri olarak bizler karşılamak zorundayız. Satışlar olmadığı zaman gördüğünüz gibi dükkanların önü araçlarla doldu. Bir an önce kredilerin eski durumuna gelmesini ve satışların artmasını bekliyoruz” dedi.

 

2019 YILININ BEREKET GETİRMESİNİ DİLİYORUZ

 

2019 yılına girdiğimiz şu günlerde temennimiz bu yılın güzel geçmesi diyen 2’inci el araç satan esnaflar: “Bir ayda bir iki araba satarak geçinmemiz mümkün değil, çünkü masraflarımız çok fazla. Diliyoruz ki 2019 yılı bizler için güzel umutlar getirir ve işlerimiz eskisi gibi olur. 2’inci el işi yapan Çorlu’da birçok esnaf var, esnaflarımızın ayakta durması için satışların artması lazım. Vatandaşlar ancak uygun krediler çekebilirse araba, ev alabilirler. Bizlerinde umudu kredilerin makul bir seviyeye gerilemesi” dedi.

 

İmdat Şahin