• “Verem Hastalığı İçin Bcg Aşısı Yaptırılmalıdır”
Çorlu Güncel

“Verem Hastalığı İçin Bcg Aşısı Yaptırılmalıdır”

  • 05 Ocak 2019
  • 1178 Kez Okundu

01-08 Ocak Verem Savaş Haftası olması dolayısıyla Çorlu Verem Savaş Derneği Başkanı Selçuk Köse bir açıklama yaptı.

Selçuk Köse yatığı açıklamada Verem Hastalığı’na dikkat çekti. Köse, “Verem kalıtsal değil, bulaşıcı bir hastalıktır. Eskiden bu hastalığa ince hastalık denirdi. Günümüzde bu hastalık en azamiye indirildi. Fakat bulaşıcı bir hastalık olduğu için çok dikkatli olunmalı. Çocuk yaştayken mutlaka BCG aşısının yapılması gereklidir. Verem mikropları, zayıf insan vücuduna kolaylıkla yerleşir. Kısa sürede vücutta yayılır. İnsan sağlığını tehlikeye sokar. Verem hastalığı, vücutta ilerlemiş duruma geldikten sonra tedavisi çok güç yapılır. İleri vakalarda tedavi de iyi sonuç vermez” dedi.

 

“Yeni Doğan Çocuklara Bcg Verem Aşısı Yaptırılmalıdır”

 

“Önemli olan, hastalığa yakalanmamak için zamanında tedbir almaktır” diyen Çorlu Verem Savaş Derneği Başkanı Selçuk Köse konuşmasını sürdürdü; “Dünyada ve yurdumuzda yeni doğan çocuklara BCG verem aşısı yapılmaktadır. Bu aşı, veremi kökünden kazıyan en sağlıklı ve güvenilir yoldur. Verem savaş Dispanserleri ve ekipleri yurdumuzda geniş bir tarama ve savaş kampanyası açmıştır. Köy köy dolaşan sağlık ekipleri, vatandaşları kontroldan geçirmiş, aşılarını yapmış, gereken tedavi yollarını titizlikle gerçekleştirmiştir. Okullarımız bu çalışmaların en disiplinli yapıldığı yerlerdir. Yurdumuzun her tarafında yapılan verem savaş çalışmaları iyi sonuçlarını vermiştir” dedi.

 

“Verem Hastalığı Çabuk Yayılabilen Bir Hastalıktır”

 

Konuşmasını sürdüren Çorlu Verem Savaş Derneği Başkanı Selçuk Köse şöyle konuştu: “Verem hastalığı, kişiden çok toplumun hastalığı yani bulaşıcı ve çabuk yayılan bir hastalıktır. Dünyada ve yurdumuzda en çok görüleni Akciğer Tüberkülozudur. Verem hastalığı, zamanında anlaşılır ve tedbir alınırsa, tedavisi çok kolay olan bir hastalıktır. Şüphe duyulduğu zaman hemen bir sağlık kuruluşuna, Verem Savaş Dispanserlerine, doktora başvurmalıyız” dedi

 

Verem hastalığının belirtilerine de değinen Selçuk Köse hastalığın belirtilerini sıraladı. Köse, “Üç haftadan uzun süren öksürük, kan tükürme, nefes alamama, göğüs ağrısı öksürürken göğüste ağrı hissetme, kilo kaybı, geceleri terleme, yorgunluk, halsizlik, iştahsızlıktı” dedi.

 

İmdat Şahin