• Özelleştirmeye Karşı Meydanlara Çıktılar
  • Özelleştirmeye Karşı Meydanlara Çıktılar
  • Özelleştirmeye Karşı Meydanlara Çıktılar
  • Özelleştirmeye Karşı Meydanlara Çıktılar
Çorlu Güncel

Özelleştirmeye Karşı Meydanlara Çıktılar

  • 04 Ocak 2019
  • 1335 Kez Okundu

Türk Harb-İş Sendikası Trakya Bölge Temsilciliği, Tank Palet Fabrikası diye bilinen 1’inci Ana Bakım Fabrikası Müdürlüğü’nün özelleştirmesine karşı meydanlara çıktı.

Sendika Temsilciliği önünde buluşan işçiler Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdüler. Cumhuriyet Meydanı’na gelen işçiler burada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Türk Harb-İş Sendikası Trakya Bölge Temsilcisi Adnan Yüksel yaptı. Türk Harb-İş Sendikası Trakya Bölge Temsilciliği’nin yaptığı basın açıklamasına Türk Metal İş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Baki Polat’ta destek verdi.

 

“FIRTINA OBÜSLERİNİ ÜRETEN FABRİKA ÖZELLEŞTİRİLEMEZ”

 

Yaptığı açıklamada Adnan Yüksel, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatında başarıyla görev yapan Fırtına Obüs Silah Sistemleri’nin de tasarımı, protatipini ve seri üretimini gerçekleştiren fabrikanın özelleştirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Yüksel, “Bugün Milli Savunma Sanayimizin göz bebeği olan ve kamuoyunda Tank Palet Fabrikası diye bilinen 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün özelleştirme kararının düzeltilmesi talebimizi haykırmak için buradayız. 20 aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 481 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla özelleştirme kapsamına alınan TSK’ya ait 1’inci Ana Bakım Fabrikamız, kurulduğu 1975 yılından bu güne milli savunma sanayimizin gelişmesine önemli katkılar sağlamıştır. Bilindiği üzere M/48 ve M/52 tankları ile LEOPARD tanklarının modernizasyonu gerçekleştirmiş 1’inci Ana Bakım Fabrikamız, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtında başarıyla görev yapan Fırtına Obüs Silah Sistemleri’nin de tasarımını, prototipini ve seri üretimini gerçekleştirmiştir” dedi.

 

“BU DÖNEMDE BÖYLE BİR KARARA ANLAM VEREMİYORUZ”

 

“Sayın Cumhur Başkanımızın “Savunmada Millileşme” sloganı ile hepimizi motive ettiği bir dönemde, neredeyse tüm dünya ile adı konulmamış örtülü ve açık bir savaş yürüttüğümüz şu günlerde böyle bir kararın çıkmasına anlam veremiyoruz” diyen Türk Harb-İş Sendikası Trakya Bölge Temsilcisi Adnan Yüksel konuşmasını sürdürdü: “25 yıllığına işletme hakkı devri” adıyla yapılmak istenen özelleştirme, savunmada millileşme hedefine ulaşmaya katkı vermeyeceği gibi ülkemizin bu konuda hedefini geriye götürecektir. 1’inci Ana Bakım Fabrikamız bu güne kadar ürettiği 281 adet Fırtına’dan 140 adet daha üretme kararının hemen sonrasında neden işletme hakkı devriyle özelleştiriliyor. Bunun hiçbir şekilde izahı olmaz” dedi

 

“ÖZELLEŞTİRİLMESİ KARARININ BİRAN EVVEL DÜZELTİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

 

Adnan Yüksel, “Fırtına Obüs tecrübesi, yetişmiş insan gücüyle ve kurumsal hafızasıyla 1’inci Ana Bakım Fabrikamız, Altay Tankının da seri üretimini gerçekleştirebilecek yegane tesisken, neden özel şirketlere devretme programı yapılıyor? Üstelik bu şirketlerin bilgi ve tecrübesi TSK’mızın elindeki bu fabrikanın çok daha gerisindeyken üstelik işyerimiz Altay tankını yapma imkan ve kabiliyetine sahipken. Bu gerçekten hareketle milli savunma sanayii çalışanları olarak, 1’inci Ana Bakım Fabrikamızın özelleştirilmesi kararının biran evvel düzeltilmesini bekliyoruz” dedi.

 

 

“KARARLI DURUŞUMUZ DEVAM EDECEK”

 

Türk Harb-İş Sendikası Trakya Bölge Temsilcisi Adnan Yüksel konuşmasını kararlılık vurgusuyla devam ettirdi. Yüksel, “Milli savunma sanayii çalışanlarımızın örgütlü olduğu Türk Harb-İş sendikamız tüm şubeleriyle kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından gösterdiği kararlı duruşunu, özelleştirme kararı düzeltilene kadar devam ettirecektir. Bizler, Türk Harb-İş Sendikası olarak 1’inci Ana Bakım Fabrikamızın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin emrinde, stratejik üretimlerine devam etmesinden, yapılacak yatırımlarla Altay Tankının ana yüklenicisi olarak da ülkemiz milli savunma sanayisine hizmet etmesinden yanayız” dedi. Konuşmasına devam eden Adnan Yüksel şunları söyledi, “ Ülkemizin savunma sanayiinin en önemli işyerlerinden olan askeri tesisimizin işletmesinin özel şirketlere devri gibi tarihi hata düzeltilene kadar, ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz adına tüm teşkilatlarımızla, birlik ve bütünlük içinde aynı heyecanla mücadelemize devam edeceğiz… ülkemizin geleceği için büyük öneme sahip milli savunma işyerlerimize sahip çıkacağımızı, işimizi, emeğimizi ve ekmeğimizi koruma hakkımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Son olarak güçlü bir şekilde; “Fırtına Emeğimiz Tank Palet Geleceğimiz” diyoruz” dedi,

 

İmdat Şahin