• “80 Bin Oyumuzu Korumak Zorundayız”
Çorlu Güncel

“80 Bin Oyumuzu Korumak Zorundayız”

  • 04 Ocak 2019
  • 1236 Kez Okundu

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan Çorlu İlçe Başkanlığında basın açıklaması düzenledi. Enez Kaplan yerel seçimlerde CHP ile olan ittifak konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

“HİÇ ADAY ÇIKARMADAN DESTEKLERSEK SEÇMENİMİZ BİZDEN HESAP SORAR”

 

Yerel seçimler üzerine basın mensupların sorularını yanıtlayan Enez Kaplan Tekirdağ’daki CHP ile olan ittifakla ilgili soruya şöyle cevap verdi. Kaplan, “Genel Merkezler arasında görüşmeler devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi ne hikmetse basına verdiği demeçlerle yok biz bunu istiyoruz, yok şu ilçede bu olacak diyor bu kabul edilemez, Biz hiçbir ilçe ismi telaffuz etmedik. Biz en az üç ilçe olmak üzere 80 bin oyumuzu korumak zorundayız. 80 bin oyumumuzu koruyacak şekilde olursa biz varız diyoruz. Ama öbür türlü biz yokuz, burada kimse kusura bakmayacak. Belediye başkanı Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak diye ben burada bütün partililerimin oyunu hiç edemeyiz. Yaptık diyelim biz çekildik Cumhuriyet Halk partisini destekledik, 2023’te genel seçim var, genel seçimde biz sahaya çıktığımız zaman, bize bu vatandaş ne diyecek? Biz size beş yıl önce oyumuzu verdik, ama siz bizim oyumuzu başka yere hipotek altına aldınız, demezler mi? Onun için biz partimizi düşünmek zorundayız. Bizim İYİ Parti Tekirdağ olarak düşüncemiz budur” dedi.

 

“ADAYLARDA GERİ ÇEKİLEBİLİR”

 

Yerel seçimlerde yasal sürenin 16 Şubatta biteceğini hatırlatan Enez Kaplan CHP’nin Balıkesir adayının çekildiğini hatırlatarak, Tekirdağ’ın ilçelerinde de olma durumu olabilir” dedi. Kaplan, “Yerel seçimlerde Çorlu’yu isteyeceğiz diye bir durum yok. Büyükşehir Belediyelerinde İYİ Parti ve CHP arasında görüşüldüğü zaman CHP Balıkesir Belediye Başkanını açıklamıştı geri çekti. Her ilçe belediye başkanı geri çekilebilir. 16 şubata kadar resmi müracatlar devam ediyor. Son gün 16 Şubattır o güne kadar adayların netleşmesi lazım. Biz tabi ilçelerdeki belediye başkan adaylarının hiçbirisinin çekilmesini rencide olmasını istemeyiz. Bizim özellikle istediğimiz her 11 ilçede biz çıkalım. Biz kendi boyumuzun ölçüsünü alalım. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden desteğin çekilmesi konusunda genel başkanımızın kararıdır. Çünkü genel başkanımız Tekirdağ Büyükşehirde destekleneceğini söyledi ancak o geri çekilmeye karar verir” dedi.

 

 

“ÇİFTÇİ 3 KİLO BUĞDAY SATIP 1 KİLO DAP GÜBRESİ ALABİLİYOR”

 

Diğer konularla ilgili de konuşan Enez Kaplan, çiftçilerin tarımdaki girdiler nedeniyle zor günler geçirdiğini söyledi. Kaplan, “Tarım 2002 yılından bu yana bir çöküş içerisindedir. Çiftçi arasında ekim gübresi olarak bilinen DAP gübresinin kilosu 2017 yılında 1,34 TL iken, 2018 yılında 3,265 TL olmuştur. Kompoze gübrenin fiyatı 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 100 artışla 2,1 TL’den satılmaktadır. Buğday, arpa, mısır ve Ayçiçek te gübre desteği 2017 ve 2018 yılları için dekar başına 4 TL’dir. Çiftçi nasıl üretim yapsın? Yani üreticimiz, ürettiğinden para kazanamaz hale getirilmiştir Mazot ve gübredeki artışa rağmen, Toprak Mahsulleri Ofisi, buğday fiyatlarını sürekli aşağıya çekmektedir. Buğday alım fiyatları uzun yıllardır 1 TL ve altındadır.  Çiftçi 3,2 buğday satacak, 1 kilogram DAP gübresi alacaktır. Çiftçi 2,1 kilogram buğday satacak, ama 1 kilogram gübre alacaktır. Çiftçi 6,27 kilogram buğday satacak ama 1 litre mazot alacaktır” diye konuştu.

 

“VERGİDE 8’İNCİ ÖDENEK ALMADA 41’İNCİ SIRADAYIZ”

 

Tekirdağ´da yaklaşık olarak bin 540 sanayi kuruluşu 13 organize sanayi bölgesine, bir de Avrupa Serbest Bölgesi olduğunu söyleyen İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan konuşmasını sürdürdü:  “Sanayi alanındaki gelişme bakımından Marmara Bölgesinde 4, Türkiye genelinde ise 10´uncu sıradayız. Buna rağmen; 2014 yılında bizim merkezi hükümetten aldığımız yatırım 154 milyon TL olup Türkiye’de 32. sıradaymışız. 2017 yılına geldiğimiz zaman 182 milyon la 41. Sıradayız.2018 yılında da durum farklı değil. Buna rağmen vergi ödemede hiçbir zaman ilk 10’un altına düşmemişiz. Ya 9. Sıradayız ya 8. Sıradayız. Vergi vermede 8. Sırada olup yatırımda 40’lı sıralarda olunca; eğitimde, sağlıkta daha birçok alanda yatırım açığı ortaya çıkmaktadır. İlimiz alması gereken yatırımları yeterince alamamaktadır. Yüzlerce cana ve mal kaybına yol açan Hayrabolu yolu hızlı ihale edildi ama yavaş ilerliyor. Planlandığı gibi 2021 de zor biter gibi görünüyor. Şarköy yolu için henüz hiçbir gelişme yok. Sahil yolu içinde hükümetin hiçbir desteği yok gibi. Büyükşehir binasının ödeneğinin kesilme gerekçesi Tekirdağlılar için inandırıcı olmadı. Bütün bunlar da gösteriyor ki, hükümet Tekirdağ’ı adeta cezalandırıyor” sözlerini kaydetti.

 

EĞİTİMDE DE TEKİRDAĞ DURUMU İÇLER ACISI

 

Enez Kaplan eğitimdeki durumu da anlattı, Kaplan,  “2018’de yapılan merkez sınav sonuçları incelendiğinde; Tekirdağ 81 il arasında 45’inci sırada yer almıştır. Türkçe de 43. Sırada, Matematik 46.,Fen Bilgisi 44.,T:C İnkilap tarihi ve Atatürkçülük 59’uncu, sırada yer almıştır. Tüm bu başarısızlığın en temel sebebi başta okul yöneticilerine bizden olsun anlayışıyla getirilen ehliyetsiz ve liyakatsiz kişilerdedir. Tekirdağ’a her yıl binlerce insan geliyor. Tekli eğitime geçeceğiz diye söylüyorlar. Ama ben buna kesinlikle inanmıyorum. Çünkü okul yetersizliği var ve yeni yapılan okul sayısını pek görmüyoruz” dedi.

 

İmdat Şahin