• Korku Yolu !!!
  • Korku Yolu !!!
  • Korku Yolu !!!
Çorlu Güncel

Korku Yolu !!!

  • 18 Aralık 2018
  • 1336 Kez Okundu

Orion Kavşağı’ndan Emlak Konutları’na çıkan yolda yaya geçidi ve uyarı levhalarının olmaması ve yolun ortasındaki refüjlerin dar olması vatandaşları korkutuyor.

Geçtiğimiz aylarda Emlak Konutlarına çıkan yol genişletilmişti. Yolun genişletilmesiyle İstanbul istikametinde gelen araçlar Emlak Konutlarına hızlarını kesmeden devam edebiliyor. Durum böyle olunca yayaların karşıdan karşıya geçmesi daha da zorlaştı.

 

“YAYA GEÇİDİ YOK”

 

Gelişigüzel karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşlar kaza olmaması için hızlı bir şekilde karşıya geçmeye çalışıyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, “Orion kavşağından Emlak Konutlara çıkan yolda hiçbir şekilde bir yaya geçidi yok, trafik levhası yok, araçlar yeşil ışık yandığında ister istemez hızlarını bu yolda artırıyorlar. Yukardan gelen araçlarda keza öyle ışıklara geldiği zaman yavaşlıyor. Biz böyle bir yoldan karşıdan karşıya geçmeye çalışıyoruz. Yetkililerden konuyla ilgili çalışma yapmasını ve buraya yaya geçidinin yapılmasını istiyoruz” dediler.

 

“REFÜJLER ÇOK DAR”

 

Yolun ortasında kalan refüjlerin dar olması da vatandaşa zorluk yaşatıyor. İki yönlü trafiğin olduğu yolda tek yönden geçildiği zaman ortada durabilecek bir refüj maalesef yok. Refüjlerin arasındaki yayaların geçeceği kısımlarda çok dar bırakılmış. Vatandaşlar bu duruma da tepki göstererek “İki yönlü trafiğin olduğu bir yol, karşıdan karşıya geçmek için bir yönden araç gelmiyorsa geçiyoruz. Mecburen ortada durmamız gerekiyor çünkü diğer yönden araç geliyor. Ama yolun ortasında duracak yer yok. Özellikle kalabalık olunduğu zaman orda kısımdaki refüjlerde durmamız imkansız. Sadece 20 santimetre bir refüj bırakılmış. Bu yolun yayalar için iyileştirilmesi gerekiyor” dedi.

 

İmdat şahin