• Gazete Standı Boş Kaldı
  • Gazete Standı Boş Kaldı
  • Gazete Standı Boş Kaldı
Çorlu Güncel

Gazete Standı Boş Kaldı

  • 18 Aralık 2018
  • 1935 Kez Okundu

Gazete dağıtım bayisi tarafından marketlere bırakılan gazeteler sabahın erken saatlerinde çekçekçiler tarafından çalınınca vatandaşlar gazetesiz kaldı.

Sabah erken saatlerinde gazete dağıtım bayisi tarafından marketlerin önüne bırakılan gazeteler, çekçekçiler tarafından hurda kağıt olarak çalınıyor. Gazeteleri çalınan Uygur Market sahibi Gürkan Durası “Sabah erken saatinde gazetelerimiz çekçekçiler tarafından çalınınca vatandaşlarımız gazetesiz kaldı” dedi.

 

“SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE ÇALMIŞLAR”

 

Gazete satışı yapan marketlerin önüne sabahın erken saatlerinde bırakılan gazeteleri çalan çekçekçilere tepki gösteren Uygur Market sahibi Gürkan Durası yetkililerden çekçekçilere çözüm bulmasını istedi. Durası, “Sabah saatlerinde dükkana geldiğimizde gazetelerin olmadığını gördük. Kamera kayıtlarına baktığımızda çekçekçiler tarafından çalındığını fark ettik. Hurda kağıt olarak alıyorlar, ama onlara bir kazancı yok bu gazetelerin. Gazete bayini tekrar aradım ama tekrar getirmelerinin mümkün olmadığını söylediler. Kesinlikle bu çekçekçilere çözüm bulunması lazım” dedi.

 

“MARKETTEKİ GAZETELERİN ÇALINDIĞINI ÖĞRENEN VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ”

 

Markete gazete almaya gelen vatandaşlar gazete standını boş gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi. Gazete satın almak isteyen vatandaşlar market sahibine sorduklarında gazetelerin çalındığını öğrenince de tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Gazete satan marketin önünden gazeteler çalınmış, her gün gazete alıyoruz, gündemi takip ediyoruz. Ama çekçekçiler yüzünden bu gün gazete okuyamayacağız. Bu nasıl bir iştir anlayamadık, ellerini kollarını sallayarak hırsızlık yapabiliyorlar. Gazetelerin çalınması ne demek, yetkililer neden bu duruma dur demiyor. Bu gazeteleri çalanlar belli, alanlar belli yetkililer bunlara karşı neden harekete geçmez ki. Biz böyle mağdur ediliyoruz” dedi.

 

“GAZETE OLARAK GÜNDEME TAŞIMIŞTIK”

 

19 Eylül tarihinde gazete olarak Çorlu’daki gazetelerin çalınmasını gündeme taşımıştık. Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı’nın gazete dağıtımını yapan Turkuaz  Dağıtım sorumlusu Erdal Aydın, Çorlu’da bayilere bırakılan gazete paketlerinin kâğıt toplayıcıları çekçekçiler tarafından çalındığını gazetemize değerlendirmişti. Olay üzerine tekrar ulaştığımız Turkuaz Dağıtım Sorumlusu Erdal Aydın, “Daha önce yaptığımız haberden sonra gazetelerin çalınması azaldı fakat tam anlamıyla bittiği söylenemez. Önceki haberde de vurgulamıştım, çekçekçiler için çaldıkları gazetelerin bir değeri yok ama bizler için çok büyük mali külfet getiriyor. Maliyetini de geçtim insanlar gazeteye ulaşamıyor, bu gazetelerin çalınması sadece maalesef Çorlu’da oluyor” dedi.

 

İmdat Şahin