• Çorlu Ziraat Odası Seçimlere Gidiyor
  • Çorlu Ziraat Odası Seçimlere Gidiyor
Çorlu Güncel

Çorlu Ziraat Odası Seçimlere Gidiyor

  • 18 Aralık 2018
  • 1493 Kez Okundu

Çorlu, Ergene, Marmara Ereğlisi ilçelerinin bağlı bulunduğu Çorlu Ziraat Odası seçimleri önümüzdeki Pazar günü delege seçimleri ile başlayacak.

Delege seçimleri için Çorlu Ziraat Odası Yönetimi muhtarları bilgilendirmek için muhtarlarla kahvaltılarda bir araya geliyor. Çorlu Mahalle Muhtarlarıyla geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Çorlu Ziraat Odası yönetimi, Marmara Ereğlisi’ndeki mahalle muhtarlarıyla da kahvaltıda bir araya geldi.

 

Çorlu, Ergene, Marmara Ereğlisi mahalle muhtarlıklarında yapılacak Ziraat Odası delege seçimi için muhtarlara bilgiler verildi. Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz kahvaltıda kısa bir konuşma yaptı. Topuz, “Pazar günü Çorlu, Ergene ve Marmara Ereğlisi ilçelerinde delege seçimi gerçekleştirilecek. Muhtarların konuyla ilgili bilgilendirilmesi için bir araya geldik. Pazar günü yapılacak seçim, sabah 08.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Mahallelerde bulunan Ziraat Odası’na kayıtlı çiftçiler delege seçmek için oy kullanacaklar” dedi.

 

“DELEGE SEÇİMLERİNE İTİRAZ”

 

Bazı muhtarların kahvaltılı toplantıda Çorlu Ziraat Odası delege seçimlerine itirazları oldu. Muhtarlar, “Delege seçimi için, Ziraat Odası’nın üye listelerini muhtarlıklara geç göndermesi kabul edilir bir durum değil, delege olarak ortaya çıkan insanlar üyelerin isimlerini bilmek zorunda, delege adayları nasıl bir çalışma yürütecekler, isimleri bilmedikleri takdirde. Çorlu Ziraat Odası bu konuda listeleri muhtarlıklara bir an önce göndermesi gerekirdi. Seçim Pazar günü olacak çok kısa bir süre kaldı ama mahallelerde oy kullanacak üye listeleri ortada yok” dedi.

 

“LİSTELER GEÇMİŞ DÖNEMLERDE DE BU ŞEKİLDE VERİLDİ”

 

Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz itirazlara cevap verdi. Topuz, “Üye listeleri geçmiş dönemlerde de bu şekilde son hafta muhtarlıklara verildi. Biz yeni olan bir şey yapmıyoruz. Birde bu seçimlerle ilgili Ziraat Odası’nın gönderdiği genelgelerde üye listelerinin ne şekilde verileceği çok açık bir şekilde yazıyor. Biz genelgelere göre hareket ediyoruz” dedi.

 

İmdat Şahin