• Sarıkamış Şehitleri Çorlu'da Anıldı
  • Sarıkamış Şehitleri Çorlu'da Anıldı
  • Sarıkamış Şehitleri Çorlu'da Anıldı
  • Sarıkamış Şehitleri Çorlu'da Anıldı
Çorlu Güncel

Sarıkamış Şehitleri Çorlu'da Anıldı

  • 14 Aralık 2018
  • 1347 Kez Okundu

Çorlu Cem Vakfı tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına yoğun katılım gerçekleşti.

Çorlu Cem Evinde gerçekleştirilen ve Prof. Dr. Bingür Sönmez’in konuşmacı olarak katıldığı anma programına çok sayıda vatandaş katıldı. Büyük salonda yapılan etkinliğe Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Baro Başkanı Sedat Tekneci, Çorlu Belediyesi Eski Başkanı Ünal Baysan, AK Parti Çorlu Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Sunal, CHP Çorlu Belediye Başkan Aday Adayları Fatma Güner, Müjdat Uysalcan, CHP Ergene Belediye Başkan Aday Adayı Nuh Nuhoğlu katıldı.

 

“ŞEHİTLERİMİZİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ”

 

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliği vatandaşlara lokma dağıtılmasıyla başladı. Lokmalarını yiyenler, büyük salona geçip yerlerini aldı. Prof. Dr. Bingür Sönmez Sarıkamış Şehitleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sönmez sunumda, “Bizim tarihimiz kahramanlıklarla doludur. Osmanlı İmparatorluğu 1914 yılı 1. Dünya Savaşı başladığı zaman 9 cephede birden kahramanca savaştı. Bunlardan bir tanesi de Sarıkamış cephesiydi. O soğukta vatan evlatlarımız vatanları için şehit oldular. Şimdi de torunları olarak bizlerde yıllardan beri şehitlerimizi anmak için Sarıkamış’a onbinlerce vatandaşımızla birlikte yürüyerek şehitlerimizi anıyoruz. Türk insanı şehitlerine minnet borcunu hiçbir zaman unutmuş değildi. Bize hep Anzaklar örnek verilir, bakın binlerce insan Çanakkale’ye geliyor. Biz onlar kadar şehitlerimize saygı göstermiyoruz diye konuşanlar var. Ama ben onlara katılmıyorum, Türk Milleti de şehitlerine büyük saygı duyuyor. Bizler Sarıkamış Şehitlerimizi anmak için onbinlerce insanlar anma programları yapıyoruz” dedi.

 

“BÜTÜN CANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Çorlu Cem Vakfı Başkanı Dr. Muzaffer Birdal, Prof. Dr. Bingür Sönmez’in sunumundan sonra bir konuşma yaptı. Birdal, “Bugün bizi burada yalnız bırakmayan bütün canlarımıza teşekkür ediyorum. Sarıkamış Şehitlerimizi Anma etkinliğinde bizleri kırmayıp, sunumuyla bizlerin bilgilenmesine sebep olan Bingür Sönmez hocamıza da çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrada şehitlerimizi anma etkinliklerimizde bir araya geleceğiz. Bugün çok güzel bir kalabalık var, Kıbrıs Gazilerimiz bizlerle, Çorlu Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt bizlerle, Çorlu Belediyesi Eski Belediye Başkanı Ünal Baysan burada, aday adaylarımız bizlerle birlikte herkese tekrar teşekkür ediyorum. Bugün lokma dağıttık, Prof. Dr. Bingür Sönmez hocamızın sunumunu dinledik ve birlik cemini gerçekleştirerek anma etkinliğimizi bitirdik” dedi

 

Sarıkamış Şehitleri Anma programında Prof. Dr. Bingür Sönmez’in sunumundan sonra Cem Vakfı Başkanı Dr. Muzaffer Birdal, Bingür Sönmez’e plaket ve çiçek takdiminde bulundu. Daha sonra Çorlu Cem Evi’nde Birlik Cemi düzenlendi. Birlik Cemi’nde Sarıkamış Şehitleri için dualar edildi.

 

İmdat Şahin