• Buraları Gören Yok Mu?
  • Buraları Gören Yok Mu?
  • Buraları Gören Yok Mu?
  • Buraları Gören Yok Mu?
  • Buraları Gören Yok Mu?
Çorlu Güncel

Buraları Gören Yok Mu?

  • 13 Aralık 2018
  • 2138 Kez Okundu

Çorlu Hıdırağa Mahallesi Karaca Ahmet Cami bölgesi’ne inmeyen belediye otobüslerine vatandaşlar tepki göstererek, Çorlu’nun arka sokaklarını gören yok mu diye sordu.

Yüzlerce hanenin bulunduğu Karaca Ahmet Cami bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar şehir merkezine hastaneye gitmek için, yokuşlu yolları çıkmak zorunda kalıyor. Objektifimize yansıyan bir anne bebek arabasıyla birlikte yokuşu zorluklarla çıkabildi. En yakın otobüs durağına gitmek için yüzlerce metre yokuşlu yolları tırmanarak gidebiliyorlar.

 

ANNE’NİN ZOR ANLARI

 

Hastaneye gitmek için evinden çıkan bir anne iki çocuğuyla birlikte otobüs durağına gitmek istedi. Otobüs durağına yokuştan çıkmak zorunda kalan anne bebek arabasıyla yokuşu zor çıktı. Elindeki bebek arabasını geri kaçırmamak için büyük mücadele veren anne, yokuşlu yoldan güçlükle çıkabildi. Gazetemize bilgi veren anne halimizi sizlerde görüyorsunuz diyerek: “Bizim oturduğumuz bu yere hiçbir belediye otobüsü inmiyor. Hastaneye gitmek için yola çıktım, bu yokuşu tırmanmak zorundayım, çıkarken de bin bir güçlükle çıkabildim. Bu bölgeye belediye otobüsü gelmesini istiyoruz. Artık çilemiz bitsin” dedi.

 

TEKPARK YOKUŞ OLDUĞU İÇİN OTOBÜS KOYMAMIŞ

 

Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Hıdırağa Mahalle Muhtarı İrfan Vardı, konuyu TEKPARK’a ilettiklerini belirterek “Ben konuyu göreve geldiğim günden beri dile getiriyorum. Belediye otobüsü istedik, 27 numaralı belediye otobüsü sadece Sebze Hali’nin oradan başlayıp okulların bulunduğu yerden çıkarak hastane güzergâhını izliyor. Hiçbir şekilde Karaca Ahmet Cami bölgesine inmiyor. İnsanlar oradan yokuşu tırmanarak otobüs durağına çıkabiliyorlar. Ben konuyu defalarca ilettim. Bana TEKPARK yetkilileri orası yokuş oradan otobüsler çıkmaz diye söylediler ve otobüs seferleri o bölgeye başlamadı” dedi.

 

OTOBÜS ÇIKMIYORSA YAPILAŞMAYA NEDEN İZİN VERİLDİ

 

Belediye otobüslerinin yokuş nedeniyle bölgeye inmemesini değerlendiren bir vatandaş ise “Otobüsler çıkamıyorsa neden yapılaşmaya izin verildin. Belediyeler önce yapılaşmaya izin verip ev yaptırıyor ardından hizmet götürmeye geldiği zaman farklı konuşuyorlar. O zaman yerleşim yeri yaptırılmayacak, yapılıyorsa da hizmet bir şekilde gelmek zorunda. Bu insanlar burada yaşıyorlar, şahsi arabası olanlar buradan inip çıkıyor, peki otobüs neden gidip gelmesin. Mutlaka bu bölgeye belediye otobüsü gönderilmesi gerekiyor” dedi.

 

İmdat Şahin