• Alt Yapı Çalışmaları Seçimlerden Sonraya Kaldı
  • Alt Yapı Çalışmaları Seçimlerden Sonraya Kaldı
  • Alt Yapı Çalışmaları Seçimlerden Sonraya Kaldı
Çorlu Güncel

Alt Yapı Çalışmaları Seçimlerden Sonraya Kaldı

  • 12 Aralık 2018
  • 1252 Kez Okundu

Kemalettin Mahallesi’nde yapımı başlayacak olan alt yapı çalışmaları bir türlü başlamadı. Mahalle Muhtarı Ali Poyraz alt yapı çalışmalarının seçimden sonraya bırakıldığını ifade etti.

31 Mayıs 2018 tarihinde gazetemize konuşan Kemalettin Mahalle Muhtarı Ali Poyraz alt yapı çalışmalarının en kısa zamanda TESKİ tarafından yapılacağının müjdesi kendisine verildiğini duyurmuştu. Aradan 7 ay geçmesine rağmen çalışma başlatılmadı. Şimdi de alt yapı çalışmalarının seçimden sonraya bırakılacağı ifade ediliyor.

 

“ÇAMUR OLACAĞINDAN SEÇİMLERDEN SONRAYA BIRAKILDI”

 

Kemalettin Mahallesi’nde alt yapı çalışmalarının 7 ay önce başlayacağı kendisine söylendiğini ifade eden muhtar Ali Poyraz, “şimdide yerel seçimlerden sonraya bırakıldı” dedi. Poyraz, “Geçen milletvekilliği seçiminden sonra alt yapı çalışmaları başlayacaktı. Bu alt yapı çalışmalarını TESKİ yapacaktı. TESKİ yapacağına söz vermişti, fakat yerel seçimler geldiği için çalışmalar yerel seçimlerden sonraya bırakıldı. Çünkü TESKİ çalışma yapmak için ilçe belediyelerinden izin alması gerekiyormuş. Yerel seçimler üzeri çalışmaların yapılmayacağı, seçimlerden sonra çalışmaların yapılacağını öğrendik. Alt yapı çalışmaları başladığı zaman ister istemez çamur olacaktır. Yerel yöneticilerde seçim üstü vatandaşı çamura batağa sokmamak için çalışmaları 31 Mart Yerel seçimlerden sonraya aldı” dedi.

 

YAĞMUR SUYUNUN GİDECEĞİ ALT YAPI MAALESEF HİÇ YOK

 

“Alt yapı sorunu sadece bizim mahallemizde, Cemaliye Mahallesi’nde, Hıdırağa Mahallesi’nde var. Çorlu’nun en eski mahalleleri olarak bizlerde ve birde Nusratiye Mahallesi’nin bir kısmında alt yapı sorunu mevcut diyen Kemalettin Mahalle Muhtarı Ali Poyraz mahallede üç dört sokak hariç yağmur suyu giderlerinin ise hiç olmadığını belirtti. Poyraz, “Yağmur suyunun alttan gitmesi için yollarda ızgaraların olması lazım, ızgaraları da belediye sakıncalı buluyor. Kum ve çakıllar ızgaraları tıkıyor diye pek tercih edilmiyor. Bizim mahallemizde ızgara sadece üç dört sokakta var. Her sokak ta alt yapı olarak bir kanalizasyonların olması birde yağmur giderlerinin olması gerekiyor. Yağmur giderleri maalesef bizim mahallemizde hiç yok. Kanalizasyon künkleri ise eski ve küçük onlar da yetersiz. Mahallemizde kanalizasyon hatları 20-30 senelik” dedi.

 

“BAZI EVLERİMİZİN ELEKTRİK HATLARI YETERSİZ”

 

Üst yapı ve alt yapının yeni yerleşim yeri olan sokaklarda yapıldığını belirten Ali Poyraz “Birkaç sokağımızda ise elektrik hatlarında problemler var” dedi. Poyraz, “Bazı sokaklarımız düzeldi, Koca Tepe Cami dediğimiz bölgede 5 tane Dere Sokağımız var, 3 tane de aralığımız var, oralar önceki sene altyapıları yapıldı. Oradaki yollarımızda asfaltlandı. Tuğlalı Çeşme Altı diye bir bölgemiz var, taş döşendi ve alt yapısı da yeterli. Kemaller Yolu küme evlerimiz var, derenin karşı kısmı, orada hiçbir şey yoktu. Geçen yıl yetkililerle birlikte gidip gördük orada hiçbir şekilde alt yapı yoktu, daha sonra ısrarımız üzerine oranında alt yapı meselesini yaptırdık. Şimdi oranın elektrikleri yok, trafo yok maalesef 25 tane hane var o bölgede. TREDAŞ a dilekçe verdik elektrik alt yapısının yapılması için. En kısa zamanda yetkililerden elektrik hatları düzeltilmesini istiyoruz. Elektrikli ev aletlerini kullandıklarında sigortaları atıyormuş” dedi.  

 

“AŞIRI YAĞIŞLARDA ATİLLA CADDESİ’NDE SEL OLUŞUYOR”

“Bizim mahallemiz eski olduğu için sokaklarımız dar, alt yapısı başladığı zaman çok büyük sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Reşadiye Mahallesi’nde şu anda bir çalışma yapılıyor, alt yapıları yapıldı, elektrikleri yer altına alındı, sokaklar ve kaldırımları yapıldı. Reşadiye Mahallesine gerekli hizmetler yapıldı. İnşallah oradan sonra sıra bize gelir bizim mahallemizde hizmet alır” diyen Kemalettin Mahalle Muhtarı Ali Poyraz “Atilla Caddemiz var orada caddeyle ilgili çok fazla şikayet var. Alt yapı yok maalesef, sağanak yağmurlarda, birleşen yağmur suları Atilla Caddesi’nde birleşerek büyük bir sel oluşturuyor. Orası deniz gibi oluyor. TESKİ Atilla Caddesi’yle ilgili planlar hazırladı fakat henüz hayata geçirilmedi, seçimlerden sonra ilk orayı yapacaklarını söylediler” dedi.

 

“TEKRAR MUHTARLIĞA ADAYIM”

 

30 senedir muhtarlık yaptığını belirten Ali Poyraz Kemalettin Mahallesi Muhtarlığı için tekrar aday olduğunu belirtti. Poyraz, “30 seneyi dolduruyoruz, 6 dönem oldu bitiyor, 7’inci dönem için taktir mahalle halkımızın diyoruz. Tekrar seçilersek biz adayız, seçilirsek 35 sene olmuş olacak. Benim için muhtarlık aşkla, severek, vatandaşa hizmet için yaptığım bir görevdir. Sağlığımız, sıhhatimiz yerinde olduğu sürece vatandaşa hizmet etmeyi düşünüyorum. Tabii her şeyden önce taktir vatandaşlarımızın” dedi.

 

İmdat Şahin