• “Engelli Park Yerlerini Engelliler Kullansın”
  • “Engelli Park Yerlerini Engelliler Kullansın”
  • “Engelli Park Yerlerini Engelliler Kullansın”
Çorlu Güncel

“Engelli Park Yerlerini Engelliler Kullansın”

  • 12 Aralık 2018
  • 1657 Kez Okundu

Plakasında engelli işareti bulunmayan ve üzerinde engelli kartı da olmayan bir araç Kemalettin Mahallesi Canan Sokak’ta belediyenin engelli vatandaşlar için yaptığı park yerine aracını park etmesi tepkilere neden oldu.

Engelli Park Yerine aracını park eden vatandaşın aracının hiçbir yerinde engelli aracı olduğunu belirtmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, “Engelli aracı olduğuna dair ne plakasında işaret var ne de aracın üzerinde engelli kartı var. Engelli vatandaşlar için ayrılan park yerine engellilerin aracını bırakması gerekiyor” dedi. Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şube Başkanı Canan Naciye Yurdseven, engelli park yerlerine park eden araçların plakalarına bakmamız lazım, plakada engelli işareti zorunluluğu kaldırıldı. Eğer plakada engelli işareti yoksa, araç sahibinin engelli ise engelli kartını araca bırakması gerekir” dedi

 

PLAKADA ENGELLİ İŞARETİ ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

 

Engelli vatandaşların kullandığı araçlardaki engelli işareti zorunlu değil diyen Canan Naciye Yurdseven konuşmasını sürdürdü: “Engelli vatandaşların kullandığı araçlardaki plakalarda engelli işareti zorunluluğu kaldırıldı. Şimdi engelli vatandaşlar plakalarına engelli işareti koymak gibi bir zorunluluğa sahip değiller. Engelliler için ayrılan park yerlerine engelli vatandaşların park etmesi lazım. Orion Alışveriş Merkezi’nde engelli vatandaşlar için ayrılan park alanına da bazen görüyoruz başka araçlar park edebiliyor. Benim oğlum engelli olmasına rağmen ben oğlum yanımda değilse engelli park alanını kullanmıyorum” dedi.

 

“DURUMU AĞIR OLAN ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖNCELİK TANINMALI”

 

Kalp rahatsızlıkları gibi bazı rahatsızlıklardan dolayı da engelli raporları alan vatandaşlarımızda engelli durumunda diyen Canan Naciye Yurdseven, “Sadece engelliyi tekerlekli sandalye kullananlar olarak algılamamak lazım” dedi. Yurdseven, “Çok çeşitli rahatsızlıklardan dolayı vatandaşlar engelli raporlarına sahip olabiliyor. Bu engelli raporlarının yüzdelikleri var. Engelli vatandaşlar için ayrılan park alanlarını özellikle ağır engelli vatandaşlar kullanması daha doğru olur. Çünkü yürüyebilen, rahat hareket edebilen engelli vatandaşlar, durumu ağır olan engelli vatandaşlara öncelik tanımalıdır” dedi.

 

“ENGELLİ PLAKASI YOKSA, KARTINI BIRAKMASI GEREKİR”

 

Engelli plakası olmayan engelli araçlarında plaka yoksa, engelli kartının bırakılmış olması gerektiğini söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şube Başkanı Canan Naciye Yurdseven, “Engelli vatandaşlarımızın da bu duruma dikkat etmesi gerekir” dedi. Yurdseven, “Engelli araçlarında plaka yoksa bile, engelli vatandaşımız Sosyal Politikalar ve Aile Bakanlığından alınan engelli kartını aracının görünür bir yerine bırakması gerekiyor. İnsanlar baktıkları zaman plakada yoksa bile kartından aracın, engelli aracının olduğunu bilmesi lazım. Yoksa herkes durumu yanlış anlayabilir. Kesinlikle dikkat etmek gerekiyor, engelli vatandaşlarımız için ayrılan park yerlerine başka kimsenin park etmemesi lazım” dedi.

 

İmdat Şahin