• “2 Bin Liranın Altının Tartışılmasını Dahi İstemiyoruz”
  • “2 Bin Liranın Altının Tartışılmasını Dahi İstemiyoruz”
  • “2 Bin Liranın Altının Tartışılmasını Dahi İstemiyoruz”
  • “2 Bin Liranın Altının Tartışılmasını Dahi İstemiyoruz”
  • “2 Bin Liranın Altının Tartışılmasını Dahi İstemiyoruz”
Çorlu Güncel

“2 Bin Liranın Altının Tartışılmasını Dahi İstemiyoruz”

  • 11 Aralık 2018
  • 1384 Kez Okundu

Aralık Ayı ile başlayan asgari ücret görüşmeleri devam ederken Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik konuyla ilgili gazetemize bilgi verdi. Özçelik, “Asgari ücret konusunda 2 bin liranın altınının tartışılmasını bile istemiyoruz” dedi.

Asgari ücreti anlatan İbrahim Özçelik, “İşverenin işçiye verdiği en alt limitteki ücret asgari ücrettir. Biz bilindiği üzere Türk-İş’e bağlı bir sendikayız. Asgari ücret en alt limit ücret demek, onun altında bir ücretin verilmemesi demektir. Dolayısıyla asgari ücret belirlendiği zaman tüm işverenler asgari ücreti vermenin peşindeler, böyle bir algı demek. Asgari ücret demek işçinin alacağı en minimum ücrettir” dedi.

 

“HERKESİN BİRLİKTE HAREKET ETMESİ GERİKİYOR”

İşçilerin hakları için bütün sendikaların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik, “Birlikte hareket edilirse başarılı oluruz” dedi. Özçelik, “Biz yaşam kalitesini artırmak için sendikalar olarak, tartışarak, çalışarak, görüşerek bazı kararlar alıyoruz. Tabii ki algı sorunu var her sektörde olduğu gibi bizim sendikacılar arasında da var. Birlikte hareket etmek yerine, sendikalar arasında bazı anlaşmazlıklar var. Bunlar doğru şeyler değil, beraber ve bir olarak hareket etmek gerekiyor” dedi.

 

“2 BİN LİRANIN ÜZERİNDE OLMASI GEREKİYOR”

 

“Asgari ücret 2 bin lira ve üzeri olması gerekiyor. Bu ücreti alırız düşüncesindeyiz. Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay’ın bir açıklaması var. 2 bin liranın altındaki ücretler işçileri ciddi sıkıntılara düşürür şeklinde. Şu andaki asgari ücret bin 603 liralık bir rakam gerçekten işçiye yetmemektedir” diyen İbrahim Özçelik, işçilerin yaşayabileceği bir ücretin kabul edilebilir olduğunu söyledi. Özçelik, “İşçinin yaşayabileceği değil, nefes alacağı bir rakam değil. Bu asgari ücretle sadece faturalar ödenebiliyor. Bırakın çocuğunuzun masrafların, bırakın hastanız olduğunda onun bakım ücretlerini, bırakın lüksü, lüks dediğimizde nedir bir akşam yemeği veya hafta sonu bir yerlere gitmek işçi bu asgari ücretle hiçbirisini yapacak durumda değil. İnsanın hayatını idame ettirebilmesi için gerekli olan gıdasını dahi alamayacağı bir asgari ücretle karşı karşıyayız” dedi.

 

“İŞÇİNİN YAŞAYABİLECEĞİ ÜCRETLER VERİLMELİ”

 

“Bununla ilgili olarak en azından bir can suyu olması bakımından asgari ücretin 2 bin lira ve üzeri olması gerektiğini savunuyoruz. Türk-İş olarak 2 bin liranın altı bir asgari ücretin tartışılmaması dahi gerektiğini istiyoruz” ifadelerini kullanan Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik “1800 liralar 1900 liralar dahi işçilerin kabul edebileceği bir rakam değil. Biz 2 bin liranın üzerini tartışalım diyoruz. Ülkemizde maalesef işveren düşünüldüğü zaman işçide düşünülse, ülkemizde bazı şeyleri aşabileceğiz. Maalesef işçi ülkemizde düşünülmüyor. Biz her zaman zengini düşünüyoruz, vergisini ödeyemedi af çıkartalım, borçları erteleyelim, işveren sigortasını ödeyemedi aman bekleyelim şeklinde bir yaklaşım söz konusu ama sıra işçinin haklarına geldiği zaman orada hiçbir iyileştirmeye gitmiyoruz. Tabi işverenin haklarını koruyalım korumayalım demiyorum onlar bizim iş kapımız onları tabii ki koruyalım kollayalım ama onları korurken işçilerimizi de aynı şekilde koruyalım. Türkiye de şöyle bir durum var emekçinin üzerine basılmış daha sonra ona kal diyoruz. Emekçi nasıl kalksın üzerine basıyorsun. Biz asgari ücreti 2 bin liranın altını beklemiyoruz. Bunun tartışılmasını bile istemiyoruz. Açlık sınırı bile 2 bin liranın üzerinde” dedi.

 

“BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET 2200 LİRA OLACAK”

 

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP belediyelerinde asgari ücret 2200 lira olacak açıklamasını sorduğumuz İbrahim Özçelik, “belediyelerde asgari ücretin 2200 lira olması olumlu bir yaklaşım” dedi. Özçelik, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu 1 Ocak’tan itibaren CHP’ye bağlı olan bütün belediyelerde asgari ücretin 2200 lira olacağını belirtti. Bu önemli bir açıklama bunu bizlerde savunuyoruz. Belediyelerde çalışan işçilerde kadrolu işçiler 2200 liranın üzerinde bir ücret alıyorlar. Şirket personellerinde ise bu oran 2 bin ve 2100 lira civarında, sadece belediyelere yeni başlayan işçilerde 1700 lira 1800 lira civarında oluyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu kararı ile birlikte bu işçilerde diğer işçilerde 2200 liranın üzerinde bir ücret alacaktır” dedi.

 

İmdat Şahin