• Dernek İşletecek!
  • Dernek İşletecek!
  • Dernek İşletecek!
  • Dernek İşletecek!
Çorlu Güncel

Dernek İşletecek!

  • 08 Aralık 2018
  • 1811 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, İrem Kot Parkı ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, parkın işletilmesinin kamu yararına çalışan bir derneğe tahsis edileceğini söyledi.

DERNEK GÖRÜŞMELER SONUCUNDA BELİRLENECEK

Geçmişte Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çorlu Şubesi tarafından işletilen İrem Kot Parkı, Atatürk Parkı veya Kitap Kafe gibi Çorlu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından işletilmeyecek. Bu park yeniden bir derneğe tahsis edilecek. Hangi derneğe tahsil edileceği ise görüşmeler sonrasında kararlaştırılacak.

Demirci, İrem Kot Parkı’nın yıllık çalışma planında yer almaması nedeniyle ekiplerin planlı park çalışmalarından arta kalan zamanda bu parkın yapımı ile ilgilendiğini açıkladı. İrem Kot Parkı’nın Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 2018 yılı yatırım planı içinde yer almamasına karşın ihtiyaç hasıl olduğu için yapılmaya başlandığını belirterek, “İrem Kot Parkı normalde bu yılki yatırım planımızda yoktu. Fakat yol genişletme çalışmaları için TREDAŞ orada bir çalışma başlatıp trafoyu geriye alınca bizim için de çalışma yapma gereği doğdu. Biz de buradaki yolu genişlettikten sonra o alanda düzenleme yaptık.” dedi

KAMU YARARINA İŞLETİLECEK

İrem Kot Parkı’nda yapılan çalışmalar hakkında da gazetemize bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, “Oradaki parkı düzenledik. Temizledik. Park bahçe ekiplerimiz boşta kaldıkça oraya yönlendirip çalışma yaptırıyoruz. Şev yapımını tamamladık. Oradaki kulübeyi kaldırmayacağız fakat yenileme yapacağız. Yenileme yaptıktan sonra orayı biz işletmeyeceğiz. Eskiden olduğu gibi bir derneğe kamu yararına işletilmesi için tahsis edeceğiz. Hangi dernek olduğu ilerde görüşülerek karar bağlanacak. Şu anda parkın tamamlanmasına odaklandık, bitirmek için çalışıyoruz.” dedi

Çorlu Belediyesi’nin 2018 yılı içerisinde 10 yeni park yaptığını belirten Demirci, bu parkların bir kısmının yatırım planında olmamasına ve bütçe kesintisine rağmen yapıldığını belirterek, “Biz park olarak ayrılmış tüm alalara çocuk oyun gruplarını koyarak, yeşillendirme yaparak park yapmak için mücadele ediyoruz. Halkımızdan da yaptığımız parklara sahip çıkmasını, onları korumasını bekliyoruz” dedi.

YARDIMSEVENLER DERNEĞİ YENİDEN İSTİYOR

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Çorlu Şubesi Başkanı İnci Aksu geçtiğimiz mayıs ayında yaptığı açıklamada İrem Kot Parkı’nın işletmesinin kendilerinden alınmasının ardından dernek olarak zor günler geçirdiklerini ve yapılan yardım ve verilen burslarda düşüş yaşadıklarını açıklamıştı. Aksu, iki sene önce 100’den fazla öğrenciye burs verdiklerini, şimdi ise ancak 23 öğrenciye burs verebildiklerini söylemişti. Mayıs ayında gazetemize verdiği demeçte dernek kayıtlarında 500’den fazla ailenin yardım için sıra beklediğini açıklayarak, ancak 80-90 aileye yardım ulaştırabildiklerini anlatan Aksu, “İrem Kot Çocuk Parkı’ndaki kafeteryanın işletmesi bizdeyken çok güzel gelirimiz vardı ve biz bu geliri fakirlere, yardıma ihtiyaç duyanlara harcıyorduk. Oranın geliri olmayınca şu anda elimiz kolumuz bağlı. Çocukları okutmak için sponsor arıyoruz” demişti.

SEYFİ GENÇ