• 15 Temmuz Kahramanı Çorlu'da
  • 15 Temmuz Kahramanı Çorlu'da
  • 15 Temmuz Kahramanı Çorlu'da
  • 15 Temmuz Kahramanı Çorlu'da
Çorlu Güncel

15 Temmuz Kahramanı Çorlu'da

  • 07 Aralık 2018
  • 2005 Kez Okundu

15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Atatürk Havalimanı girişinde tankın önüne yatarak darbe gecesinin sembol isimlerinden biri haline gelen Gazi Metin Doğan, Çorlu’da öğrencilerle buluştu.

ÖĞRENCİLERE MATEMATİK İÇİN İPUÇLARI VERDİ

15 Temmuz gecesi tankın önüne yatarak darbecilere direnen Metin Doğan, Çorlu’da Şehit Metin Arslan kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Ali Alıtkan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle buluştu. Öğrencilere o gece yaşadıklarını anlatan Doğan, matematik öğretmeni olması nedeniyle öğrencilere matematikte başarı tüyoları da verdi.

Doğan yaptığı konuşmada, halen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi olduğunu, ayrıca iktisat ve ilahiyat fakültelerine de devam ettiğini ifade ederek, öğrencilere örnek oldu. Doğan ardından da 15 Temmuz 2016 gecesini anlattı. Öğrenci ve öğretmenlere g gece yaşadıklarını paylaşarak; vatan sevgisinin, cesaretin, şehadetin ve ölümüyle başkalarına hayat vermenin önemini bir kez daha vurguladı.

EVDEN HIZLICA SOKAĞA FIRLADI

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini derece ile kazanan Metin Doğan, buranın kendisine uygun olmadığını düşünerek bir yıl sonra okulu bıraktığını 2011 yılındaki öğrenci affıyla tekrar okula dönüş yaptığını belirterek 15 Temmuz akşamı Ankara’dan gelen misafirleri ile evde otururken darbe girişimi olduğunu öğrendiğini söyledi.

Metin Doğan, misafirlerinin ve kardeşinin sokağa çıkmasına engel olmak istemesine karşın onları dinlemediğini, tüm itirazlara rağmen hemen sokağa çıktığını söyledi. “Ben hayatı çok seven biriyim. Zaman kaybı olmasın diye iki yıla kadar Facebook adresim bile yoktu. Hiç televizyon izleyemeyen, gazete okumayan günde 2-3 saat uyku uyuyan geriye kalan zamanımda da gezen eğlenen kitap okuyan spor yapan hayatın her anını dolu dolu yaşamaya çalışan ve çok mutlu olan biriydim. Bu güne kadar hiçbir duamda “Allah’ım şehit olayım” diye bir duada bulunmadım. Hayatı ve yaşamayı bu kadar çok severken uğruna bir saniye bile düşünmeden canımı vereceğim bir vatanım olduğu için Allah’a şükür ediyorum. Orada ki ölümümün yüzbinlerce insanı kurtarabileceğini ve bir şeylerin önüne geçebileceğini düşündüğümden dolayı böyle bir eylemi yapmaya karar verdim.  Çok hızlı bir şekilde çıktım evden.” Diye o geceyi anlatmaya başladı.

HAVAALANINA MOTOSİKLETLE GİTTİ

 En kritik noktalardan biri olan Atatürk Havalimanı önüne gitmek için taksi arayan Doğan, yoldan geçen bir motosikletliyi durdurdu. Doğan bu dakikalarda yaşadıklarını şöyle anlattı: “Motosikletli kişiye, 'Allah rızası için beni havaalanına götürür müsün?' dedim. Gözlerimden ne kadar çok gitmek istediğimi anlayınca bunu kabul etti. Yüzünü bile tam görmedim. O kişiye, 'Bak kardeş seni tedirgin etmemek için söylemedim ancak belki de bu gece öleceğim. Bu paraya ihtiyacım yok. Al kendine benzin parası yap' dedim. Tüm ısrarlarıma rağmen kabul etmedi. Ona dualar ederek vedalaştım ve havaalanının girişinde tankları ve askerleri gördüm.”

Doğan, Atatürk Havalimanı önüne geldiğinde mermi sesleri duyduğunu ve uzakta telsizli kişiler gördüğünü ifade ederek, "Gördüğüm manzara beni çok etkiledi. Birden fırladım. Askerin üzerine doğru giderken 'Ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz ’ diye bağırmaya başladım. Tank durdu ve ben bağırmayı sürdürdüm. Sağ tarafımda yerde ellerinde silahlarıyla duran, sol tarafımdan kamyonun içerisinde olan askerler vardı. Bağırmaya devam ettim. Sonra tank hareket etmeye başladı. Bende tankın sağ paletinin altın yattım. Tam o sırada durdu” diye konuştu.

SEYFİ GENÇ