• Vatandaşlar Trafik Cezalarından Şikayetçi
  • Vatandaşlar Trafik Cezalarından Şikayetçi
Çorlu Güncel

Vatandaşlar Trafik Cezalarından Şikayetçi

  • 07 Aralık 2018
  • 1082 Kez Okundu

Cemaliye Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, muhtarlığa gelen trafik cezalarından şikayetçi. Mahalleliye gelen cezaları gösteren muhtar Soner Uğur, “trafik cezaları vatandaşı usandırdı” dedi.

Özellikle işleri dolayısıyla sürekli İstanbul’a gidip gelmek zorunda kalan vatandaşlar, Elektronik Geçiş Sistemleri’nden çok fazla cezanın geldiğini ileri sürdü. Geçiş ücretlerinin yanı sıra, geçiş ücretlerine uygulanan cezalarında çok yüksek olduklarını söyleyen vatandaşlar cezaların 2017 den olduğunu ifade etti.

 

“VATANDAŞA ÇOK FAZLA TRAFİK CEZASI GELİYOR”

 

Vatandaşlara çok fazla trafik cezasının geldiğini söyleyen Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur, vatandaşlar ceza makbuzlarını muhtarlıktan almaya geldiklerinde şikayetlerini de dile getiriyorlar. Uğur, “Vatandaşlar trafik cezalarından çok fazla şikayetçi, elimizde yüzlerce trafik cezası makbuzları var. Vatandaş bunları muhtarlıktan almaya geldiklerinde bir bakıyorlar ki trafik cezası nerede trafik ihlalleri de yaptıklarını bilemiyorlar. Genelliklede bu Elektronik Geçiş Sistemleri’nde kesilen cezalar” dedi.

 

“CEZA 103 LİRA ÖDENECEK PARA 515 LİRA”

 

Kendisine de çok fazla ceza geldiğini ifade eden muhtar Soner Uğur, cezaların 2017’den olduğunu söyledi. Uğur, “Cezalar 2017 yılından da var, bu güne kadar hiçbir şekilde ceza makbuzu görmedik, ama hepsi alt alta yazılmış. HGS’den ve diğer trafik cezalarından alınan ceza toplamı 103 lirayken, idari para cezasıyla birlikte ödeyeceğimiz rakam 515 lira olmuş. 412 lira idari para cezası, benim gibi onlarca vatandaş bu durumlardan dertli” dedi.

 

İmdat Şahin