• “Müziğe İlgi Eskisi Kadar Yok”
Çorlu Güncel

“Müziğe İlgi Eskisi Kadar Yok”

  • 06 Aralık 2018
  • 1191 Kez Okundu

1992 yılından beri Hancılar Çarşısı’nda müzik aletleri satan Tuncay Adıgüzel, “Çorlu’da müziğe ilginin düştüğünü” ifade etti.

Uzun senelerdir müzik aleti satarak yaşamını sürdüren Tuncay Adıgüzel oğlu Çorlu Metropolleşmeye başladıktan sonra kültürden uzaklaştığını ve buna bağlı olarakta müzikten de uzaklaştığını belirtti. Adıgüzel, “Çorlu da ilgide eskisi kadar yok, Çorlu metropolleşmeye başladıktan sonra kültürden uzaklaşma var. 2000 yılından sonra Çorlu kültür açısından geri gitmekte sadece bu müzik açısından değil tüm sanat öğeleri açısından bir geri gidiş var” dedi.

 

“GENÇLERİMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ MÜZİKLE UĞRAŞMAYINCA KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR EDİNİYOR”

 

“Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra kültür olarak ileri gitmesi gerekirken bu olmadı” diyen Tuncay Adıgüzel konuşmasını sürdürdü: “Kültürel faaliyet olmayınca tabi bizimde işlerimizde çok ciddi düşüşler yaşanıyor. Çocuklar müzikle uğraşmayınca başka şeylerle uğraşmaya başlıyor. Örneğin kötü alışkanlıklar ediniyor. Müzikle uğraşan, sporla uğraşan sanatla uğraşan bir çocuk bir genç kesinlikle başka bir kötü alışkanlıkla uğraşmaz. Kültür faaliyetlerinden uzaklaşan gençlerimiz kötü alışkanlıklar ediniyor” dedi.

 

“HANGİ ENSTRÜMANA İLGİSİ VARSA ONU ALMASI LAZIM”

 

Gençlerin gitara daha çok meyilli olduğunu dile getirine Tuncay Adıgüzel çocukların ise aile zoruyla enstrüman aldığını belirtti. Adıgüzel, “Gençler genellikle gitar alıyor, çocuklar ise babalarının zorlamasıyla müzik aleti alıyor. Kendi istekleriyle gelmiyorlar maalesef, öyle olunca da üç ay sonra bırakıyorlar. Burada önemli olan anne babanın müzik aleti seçimlerinde çok fazla baskın olmaması lazım. Çocukların ilgisine güvenmeleri gerekiyor, örneğin gitara ilgisi varsa baba zoruyla saz aldırmamak lazım. Çocukların yüzde 80’i aile zoruyla dükkana geliyor, kendi istekleriyle müzik aleti almaya gelen çok az” dedi.

 

İmdat Şahin