• “Parklara Güvenlik Kamerası Konulmalı”
Çorlu Güncel

“Parklara Güvenlik Kamerası Konulmalı”

  • 06 Aralık 2018
  • 1147 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi tarafından yaptırılan parklara zarar verilmesinin önüne geçmek içi, parklara güvenlik kamerası konulması önerisi geldi. Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Arcan, belediye tarafından yapılan parkların korunması ve parklara zarar verenlerin tespiti için parklara güvelik kamerası konulmasını istedi.

Çorlu Belediyesi tarafından Shiva Vilları’nın önünde yapılan parkın çalışmaları devam ederken bitirilen çocuk oyun grubunun zeminindeki kauçuğun yakılması hem vatandaşların hem de belediye görevlilerinin tepkisine neden olmuştu. Muhtar Arcan da bu tip olayların önüne geçebilmek için milyonlarca lira yatırım yapılan parklara güvenlik kamerası da takılarak önlem alınması gerektiğini savundu.

KAMERA KONULMASI ŞART

Gazetemize Zafer mahallesindeki park yapımı ile ilgili bilgi veren mahalle Muhtarı Ahmet Arcan, “Çalışmalar bitmedi. Belediye adına çalışan ekipler soğuk, kıy dinlemeden çalışmalarını sürdürüyorlar. Basket sahamız, çocuk oyun grupları, fitness aletleri yapıldı. Bisiklet yolumuz yapıldı. Parkın etrafına da kilit taşları döşenerek otopark yapılacak.” dedi.  Parkın inşaat halinde olmasına rağmen, biten kısımlarına zarar verildiğini belirten Arcan, “Burada kaydırakların altında bir ateş yakılmış. Ateş de parkın kauçuk zeminini yakmış. Bunu kimlerin yaptığı biliniyor. Zaten kimse de çıkıp ben yaptım demez. Bu parka gelip oynayan, 3-5 yaşında bir çocuğun yapacağı iş değil. Daha büyük kişiler tarafından yapıldığını düşünüyorum. 15-20 yaşındaki gençlerin yapmış olabileceğini düşünüyorum. Buranın çocukları mı dışardan mı gelenler olduğunu bilemiyorum. Parklarımıza bu kadar hizmet ediyoruz. Pek çok çalışma yapıyoruz. Bunları korumak için kamera konulması şart. Böylece zarar vermeyi düşünenler için caydırıcı olacaktır. Zarar veren olursa da tespit edilecektir.” Önerisini getirdi.

BU GÜZELLİĞE ZARAR VERMEYE KİMSENİN HAKKI YOK

Arcan, parka zarar verenlere tepki göstererek, “Buraya zarar vermeye kimsenin hakkı yok. Burada herkesin hakkı var. Çocuklarımız için yapıldı, yaşlılarımızın, büyüklerimizin oturup dinlenmesi için yapıldı. Kendini bilmez bir takım kişilerin burayı kırması, dökmesi yakışık almıyor, hoş değil. Bu parkta işçiler bu soğuğa rağmen bizler için çalışıyorlar. Burayı yakıp yıkmanın, ateş yakıp zarar vermenin bir anlamı yok. Bu çok ayıp, çok kötü bir şey. Bu park etrafa güzellik kattı. Çok güzel oldu. Ben muhtar olarak mahalleyi dolaşıyorum. Mahalleden çok güzel oldu diye geri dönüşler alıyorum. Bu güzelliğe zarar vermeye kimsenin hakkı yok. “ şeklinde konuştu

SEYFİ GENÇ