• “İşyerindeki Duvar Resmi, İlgi Görüyor”
  • “İşyerindeki Duvar Resmi, İlgi Görüyor”
  • “İşyerindeki Duvar Resmi, İlgi Görüyor”
Çorlu Güncel

“İşyerindeki Duvar Resmi, İlgi Görüyor”

  • 06 Aralık 2018
  • 3358 Kez Okundu

Türk sinemasının unutulmaz filmlerinden olan Çiçek Abbas’ın repliği ve karakterleri Şeyh Sinan Mahallesi Hacı Salih Sokaktaki bir çay ocağının duvarını süsledi.

Yönetmenliğini Sinan Çetin’in yaptığı başrollerini İlyas Salman, Şener Şen ve Pembe Mutlu’nun paylaştığı Çiçek Abbas filmi 1982 yılında çekildi. Bundan tam 36 yıl önce çekilen filmin sahneleri hafızalardan çıkmıyor. Çiçek Abbas karakteriyle İlyas Salman, minibüsünü aldıktan sonra Nazlı ile arası düzelmiştir. Neşeli bir şekilde kıraat haneye giren Çiçek Abbas herkese çay söylemektedir. Bunun üzerine Şakir rolüyle Şener Şen “ben istemem” deyince hafızalara yer eden sözü Çiçek Abbas söylemişti, “herkese benden çok, Şakire çay yok.”

 

“DÜKKANI 15 GÜN ÖNCE AÇTIK, VATANDAŞLARIN İLGİSİ İYİ”

 

1982 yılında çekildikten sonra Türk televizyon ekranlarında hala oynatılan Çiçek Abbas  filminin repliği ve karakterlerini duvarına çizdiren Tuncay Atıcı yeşilçam flimleriyle büyüdüklerini ifade etti. Tuncay Atıcı, “15 gün önce bir işyeri açmak istedim ve burada güzel bir mekan buldum. Bulduktan sonra da çay ocağı açmak için girişimde bulundum ve çay ocağı açtım. Çorlu için bir değişiklik olsun istedim, benim kızım güzel sanatlardan mezun, baba çay ocağını bir duvar resmi yapalım dedi. Peki dedim ve Çiçek Abbas’ın repliğini buraya çizdik. Karşı duvara da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatür’ün resmini çizdik. Daha farklı resimlerde yapacağız, Fatih Sultan Mehmet’in de resmini çizeceğiz. Herkesin ailesiyle çocuklarıyla gelip oturacakları çok güzel bir yer oldu” dedi.

 

“HERKES FOTOĞRAF ÇEKTİRİYOR”

 

“Çiçek Abbas flminin karakterleri ve repliğini duvarda gören vatandaşlar, öğrenciler gelip önünde fotoğraf çektiriyor” diyen Tuncay Atıcı konuşmasını sürdürdü. Sokaktan geçen öğrenciler, öğretmenler, vatandaşlar yaşlısıyla genciyle herkes duvardaki resmi görünce gelip fotoğraf çektiriyorlar. Bende mutlu oluyorum, bu şekilde fotoğraf çektirdikleri için, Bu şekilde işyerleri dükkanlar sokaklar renklendirilebilir” dedi.

 

İmdat Şahin