• İmam Hatip'ten Örnek Kampanya
  • İmam Hatip'ten Örnek Kampanya
  • İmam Hatip'ten Örnek Kampanya
Çorlu Güncel

İmam Hatip'ten Örnek Kampanya

  • 05 Aralık 2018
  • 1381 Kez Okundu

Şehit Ali Alıtkan İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Metin Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kan bağışı kampanyası düzenledi.

Çorlu Kızılay Şubesi ekipleri tarafından okulun kütüphanesi kan alma birimine dönüştürülerek okulun öğretmen, öğrenci, veli ve personelinden kan bağışları kabul edildi. Kan bağışları öncesinde okulun öğretmenlerine Çorlu Kızılay Şubesi tarafından kan bağışı ile ilgili sunum eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Kan bağışının öneminin ve kan bağışı sürecinin aktarıldığı bilgilendirme sunumunun ardından okul öğretmenleri kampanyaya hız verdi.

43 ÜNİTE KAN, 9 ÜNİTE KÖK HÜCRE

Şehit Ali Alıtkan İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Metin Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı kan bağışı kampanyası için kan alma birimine dönüştürülen okul kütüphanesi gelen okul öğretmen, öğrenci ve personelinin yanı sıra veliler de kan bağışında bulundular.  Günün sonunda Şehit Ali Alıtkan İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Metin Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki kampanyada 43 ünite kan, 9 ünite de kök hücre bağışı yapıldı. Kampanyaya toplam 3’ü okulun öğrencisi olmak üzere öğretmen, personel ve velilerden toplam 62 kişi katılarak bağışta bulundu. Kampanya kapsamında kan vermek isteyen 19 kişinin ise kan değerleri düşük çıktığı için kan bağışı alınamadı.

Kampanya ile ilgili gazetemize bilgi veren okul müdürü Sabri Şahin, kan bağışı kampanyasını geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, kan vermenin önemli olduğunu söyledi. Şahin, “Biz burada eğitim öğretim veriyoruz. Çocuklarımıza sosyal dayanışmanın önemini anlatıyoruz. Bu kampanyamız ise sosyal dayanışmanın somut bir örneği olarak öğrencilerimizin önüne konuluyor. Çünkü kan, sadece insanın yapabildiği bir ilaç. Burada kan bağışlayarak onlarca insanın hayatının kurtarılmasına da yardımcı olduk. Destek veren tüm öğretmen ve velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

SEYFİ GENÇ