• Takım Şampiyonluğa, Belediye Amatörlüğe Yol Alıyor
  • Takım Şampiyonluğa, Belediye Amatörlüğe Yol Alıyor
Spor

Takım Şampiyonluğa, Belediye Amatörlüğe Yol Alıyor

  • 28 Kasım 2018
  • 2478 Kez Okundu

Tekirdağ’ın tek profesyonel takımı Ergene Velimeşespor, Ergene Belediyesi tarafından yenilenen Ergene Velimeşe Stadı’nda oynamaya başladı. Yenilenen stadın basın tribünü ise göstermelik yapıldı.

TAKIM PROFESYONEL, BASIN TRİBÜNÜ AMATÖR

Ergene Velimeşe Stadı’nın yenilenmesi sırasında Basın Tribününün yapımı projede unutuldu. Stada sonradan eklenen basın tribünü, maçların oynanmaya başlamasının üzerinden 2 aya yakın zaman geçmesine karşın hala tamamlanmadı. Portatif tribünün çelik konstrüksiyonlarının PVC ile kapatılması sonucu oluşturulan basın tribünün arka kısmında çelik ayaklar üzerindeki delikler olduğu gibi duruyor. Bu deliklerden de içeriye soğuk hava girişi nedeniyle basın mensupları maçları bozdolabına dönen basın tribününden izlemeye çalışıyor.

Müteahhit firma tarafından bir türlü bitirilemeyen Basın Tribününde elektrik bağlantısı da bulunmuyor. Haberlerin iletilmesi için gerekli olan laptop ve telefonları şarj etmek sorun haline gelirken, oldukça soğuk olan basın tribünü nediniyle bazı gazeteciler de soğuk algınlığına yakalanarak hastalandı.

KRİTERLERE UYMAYAN STAT YENİLENDİ

TFF 3. Ligine 2017/2018 sezonunda yükselen Ergene Velimeşespor, sahasının kriterlere uymadığı gerekçesi ile maçlarını Lüleburgaz’da oynamıştı. Bu sırada Velimeşe Mahallesinde yapımına başlanan ve kısa bir sürede tamamlanan statta mavi beyazlılar 2 maç gecikme ile oynamaya başladı. Ergene Velimeşespor Stadı’nın 7 Ekim 2018 tarihinde yapılan açılışında basın mensupları için sonradan uydurma basın tribününe de müteveffa gazeteci Erdal Özcan ismi verilmişti.

52 GÜN GEÇTİ HALA YAPILAMADI

Stadın yapımı sırasında projede bulunmayan basın tribünü sonradan eklenince sorunlar da ortaya çıktı. Elektrik bağlantıları bulunmayan basın odasında bulunan açık alanlar nedeniyle de gazeteciler soğukla mücadele etmeye başladı. Aradan geçen yaklaşık 2 aya rağmen sorunlarla ne stat müdürünün ne belediyenin ne de kulübün ilgilenmemesi gazetecileri maçları takip etmeme noktasına getirdi.

SEYFİ GENÇ