• Öğretmenler Günü'nü Kutladılar
Çorlu Güncel

Öğretmenler Günü'nü Kutladılar

  • 21 Kasım 2018
  • 1258 Kez Okundu

Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görev yapan öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

HALK EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNDEN KUTLAMA

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün’ün de katıldığı kutlamada öğretmenler pasta kesip öğretmenler gününü kutladıktan sonra Halk Eğitim Merkezi müzisyenlerinin seslendirdiği canlı müzik eşliğinde oynayarak kutlamalarını neşe içinde yaptı.

Ülkemizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanının verildiği gün olan 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olarak ilan edilmesiyle birlikte, kendileri için önemli ve özel bir güne kavuşan öğretmenler, öğretmenler gününü kutlamaya başladı. Bu kapsamda Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülen tarafından HEM bünyesinde ders veren öğretmenler için kutlama yapıldı.

HEDEF 20 BİN KİŞİ ÜSTÜ

Kutlamada konuşan Gülen, HEM öğretmenlerine gösterdikleri çaba nedeniyle teşekkür etti. Gülen yaptığı sunumda Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nin eğitim öğretim yılı başından bu güne kadarki kurs ve öğrenci istatistikleri hakkına bilgi verdi. Gülen, Eylül-Kasım 2018 döneminde 2491’i erkek 4467’si kadın olmak üzere toplam 6958 kişinin halk merkezindeki kurslardan yararlandığını belirterek bu sayının 20 bin kişinin üstüne çıkarma hedefini koydu. Gülen, “Bir öğretmen mesleğe başladığı günden yaşamının sona erdiği ana kadar görevini yapmaya devam eder. Hatta öldükten sonra bile fikirleri öğrencileri aracılığıyla yaşamaya devam edecektir” dedi.

NÜFUSUN YÜZDE 10’UNA ULAŞILMALI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün de yaptığı konuşmada Halk Eğitimin önemine vurgu yaparak, “Sizler çok önemli bir görev üstleniyorsunuz. Halk Eğitimi yaygın eğitimin bitiriş veya bir sebeple eğitim alamamış bireyleri yetiştirme merkezidir. Halk Eğitim’in nüfusu erişme oranı yüzde 10’dur. Siz Çorlu nüfusunun yüzde 10’una ulaşmalısınız. Çorlu nüfusu 260 bin kişi olduğuna göre en az 26 bin kişinin yılsonuna kadar halk eğitim merkezlerinden faydalanması gerekiyor” dedi.

KUAFÖRLER SERTİFİKALARINI ALDI

Kutlamalar sırasında Kuaförlük Kursu öğrencileri de sertifikalarını aldılar. Devlet Hastanesi’yle birlikte ortak sosyal sorumluluk projesi yürüterek yoğun bakımda ve servislerde yatan hastalara saç ve kişisel bakım hizmeti veren kursiyerlere teşekkür belgeleri Devlet Hastanesi Başhemşiresi Ayten Kalaner, HEM Müdürü Mehmet Gülen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün tarafından verildi.

SEYFİ GENÇ