• Eski Devlet Hastanesi Yağmalanıyor
  • Eski Devlet Hastanesi Yağmalanıyor
  • Eski Devlet Hastanesi Yağmalanıyor
  • Eski Devlet Hastanesi Yağmalanıyor
  • Eski Devlet Hastanesi Yağmalanıyor
Çorlu Güncel

Eski Devlet Hastanesi Yağmalanıyor

  • 21 Kasım 2018
  • 2755 Kez Okundu

Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Eski Devlet Hastanesi’nin içi ve bahçesindeki malzemeler yağmalanıyor. Her gün hırsızlar ve uyuşturucu kullanıcıları binanın içindeki ve dışındaki demirleri, pencereleri söküp götürüyor.

Eski Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan Sağlık Bakanlığına bağlı 2 Nolu Acil Servis Hasta İntikali biriminin kullandığı alanda ambulansların çıkacağı yol üzerinde bulunan yağmur suyu hattı için kanalın üzerine konulan demir mazgallar hırsızlar tarafından çalındı. Demir mazgalların çalınmasıyla ambulansların geçmesi için Çorlu Belediyesi mazgalların bulunduğu yeri mıcırla doldu.

 

“HIRSIZLAR GECE ÇALIŞMA YAPIYOR”

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu yerin millet bahçesi olacak müjdesini vermesinin ardından günler geçti. Vatandaşlar hırsızlık olaylarının çok olduğunu belirterek konuyla ilgili gazetemize konuştu. Vatandaşlar, “Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın Çorlu’ya gelerek bu yerin millet bahçesi olacağı müjdesini basından okuduk. Eski Devlet Hastanesi’nin bir an önce yıkılmasını bizlerde istiyoruz. Çünkü bina yağmalanıyor. Her gün özellikle gece saatlerinde burada ses eksik olmuyor. Gece binanın içinde çalışma yapıyorlar. Her gün kapılar, pencereler, içerdeki demir parçaları bir bir sökülerek götürülüyor.  Acil girişindeki demirler tek tek söküldü, binanın pencereleri söküldü görüldüğü üzere, kapılar söküldü. Bir an önce binanın hırsız ve uyuşturucu kullanıcılarından kurtarılması gerekiyor” dediler. 

 

DEMİR MAZGALLAR YERİNE MICIR DOLDURULDU

 

Hırsızların Eski Devlet Hastanesi’nin önündeki demir mazgalları çalması üzerine ambulansların geçmesi için Çorlu Belediyesi ekipleri bölgeyi mıcırla doldurdu. Gece geç saatlerde Eski Devlet Hastanesi’nin önündeki demir mazgallar kimliği belirsiz hırsızlar tarafından çalındı. Ambulansların geçiş istikametinde bulunan mazgalların çalındığını gören görevliler belediyeye haber verdi. Belediye ekipleri de gelerek demir mazgalların bulunduğu yeri mıcırla doldurdu. Eski Devlet Hastanesi’ne uyuşturucu kullanıcılarında çok sık geldiğini söyleyen bölgedeki esnaf, devlet hastanesinin yıkılmasını istedi. Esnaf, “Burası Çorlu’nun merkezi uyuşturucu kullananlar gelip içeri giriyor. Bunların dışında hırsızlar buradan eksik olmuyor. Ne buluyorlarsa söküp götürüyorlar. Binanın bir an önce yıkılması gerekiyor ki bu sıkıntılar yaşanmasın” dedi.

 

İmdat Şahin