• “Projelerim Daha Çok Mali Sıkıntıları Çözmek Üzerine”
  • “Projelerim Daha Çok Mali Sıkıntıları Çözmek Üzerine”
  • “Projelerim Daha Çok Mali Sıkıntıları Çözmek Üzerine”
Çorlu Güncel

“Projelerim Daha Çok Mali Sıkıntıları Çözmek Üzerine”

  • 17 Kasım 2018
  • 1099 Kez Okundu

Ergene Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı ve Ergene Belediye Başkan Aday Adayı Nuh Nuhoğlu, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Çalışmalar için pek çok esnaf ve sivil toplum kuruluşunun kapısını çalan Nuhoğlu, vaatleriyle ilgili gazetemizin sorularını yanıtladı.

Ergene Belediye Başkan Yardımcılığı sırasında mali işlerden sorumlu olan Nuh Nuhoğlu, yaklaşan ekonomik durgunluk nedeniyle 2019 yılının durgunluk 2020 yılının ise toparlanma yılı olacağını belirterek, belediye bütçesini ve iştiraklerini buna göre yönetecek bir yönetimin şart olduğunu belirtiyor. Ergene Belediyesi’nin 2019 yılı bütçesinde 123 milyon lira civarında bir düşüş olduğunu belirten Nuh Nuhoğlu, “Bütçede bir gelirler tarafına baktığınız zaman gelirlerde çok fazla bir artış yok. Tabii ki biz Emlak Vergisi konusunda da devletin Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili aldığı bir kararla da 13-14 milyon TL kayıp söz konusu.  Bu belediyeler için zarar verici bir durum. Sonuçta para varsa hizmet daha farklı oluyor.” dedi

 

“VERGİ GELİRİ VE TAHSİLATTA SIKINTI YAŞANACAK”

Önümüzdeki dönemde vergi ve tahsilat gelirlerinde sıkıntı yaşanacağı için belediyeleri bütçe sıkıntısının beklediğini öngören Nuhoğlu, belediyelerin kendi yağlarında kavrulmalarının gerektiğini söyledi. Uzun yıllar süren şirket yönetimi deneyimi sırasında şirketini birçok krizden başarıyla çıkardığını dile getiren Nuhoğlu, Ergene Belediyesi’ni de bu ekonomik durgunluk ortamında en az hasarla yönetecek bilgi ve birikime sahip olduğunu söyledi.

2019 yılı mali dönemiyle ilgili öngörülerini gazetemizle paylaşan Nuhoğlu, “2019 ve 2020 yıllarında bir dengelenme dönemi görüyorum. Bunu zaten hükümet de açıkladı. Kısaca büyüme yok, kendi yağınızda kavrulacaksınız gibi bir durum söz konusu. Hepimiz aynı gemideyiz. Bugün A Partisi B Partisi fark etmiyor. İşletme için de aynı şekilde. Çünkü ticarethanelerin de işsizlik en önemli sıkıntısı. Bu dönemde vergi geliri konusunda, vergilerin tahsilatı konusunda sıkıntı olacağını kesinlikle eminim.” Dedi. Durgunluk dönemlerinde yapılması gereken en iyi şeyin gelen parayı iyi ve verimli bir şekilde, planlı bir şekilde en az maliyetle çok şey başarmak üzerine harcamak olduğunu belirten Nuhoğlu, belediye şirketlerinin aktif bir şekilde kullanılmasıyla belediyenin gelir darboğazından çıkabileceğini öne sürdü.

BELEDİYE ŞİRKETLERİ ETKİN BİR ŞEKİLDE YÖNETİLECEK

Nuhoğlu, belediye şirketlerinin güçlendirilmesi gerektiğin belirterek, “Bu şirket üzerinden çok iyi şeyler yapılması ve bu şirketlerin profesyonelce yönetilmesi gerekiyor. Büyükşehir bu konuda daha yetkin ama ilçe belediyelerinin de bu fırsatları var. Biz de bunu yaratabiliriz.” dedi. Belediye şirketlerinin etkin yönetimiyle ilgili projelerini açıklamak için erken olduğunu dile getiren Nuhoğlu, “Projelerin de olgunlaştırılması gerekiyor. Tabii şirket yöneticisi olarak, şirket yönetim deneyimim had safhada. Profesyonelce nasıl yönetebileceğimizi biliyorum. Hem bunu bürokrasiye nasıl sığdıracağımızı ve şirketin nasıl en verimli bir şekilde yönetileceğini biliyorum. Bu şirketleri faal hale getirince istihdam da sağlamış oluyorsunuz. Yani işsizlik problemi var Ergene’de. İş sağlarken doğru yerde doğru işi yapmak gerekiyor. Kahveler için su, çölyak hastaları için ekmek üretebilirsiniz. Yarın daha fazla parke taşı üretip diğer belediyelere de satabilirsiniz. Kendi teknolojinizi üretip satabilirsiniz. Kalkınma ajanslarının projeleriyle fırsatlar yaratılabilir.” şeklinde konuştu.

Belediye yönetimiyle ilgili vatandaşların yararlanacağı fırsatların iyi bir şekilde yönetilerek gerçekleşebileceğini kaydeden Nuhoğlu, “Bu nedenle başkanlığa talibim. Ben bu süreci iyi yönetirim. Çünkü ben krizleri görmüş, krizde şirket yönetmiş ve ayakta kalmış biriyim. Kendi param gibi nasıl harcayacağımı bilirim. Bu kurumu benim kendi yerim gibi görmezsem başarılı olamam. Başkasının parasını harcamak en kolaydır. Projelerim daha çok mali sıkıntıları çözmek üzerine. Çünkü verimlilik esas. Teknolojiden daha nasıl yaralanabiliriz? Yapılan işin denetim konusunun da esas olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

SEYFİ GENÇ