• “Ceza Yoluyla Değil Bilinçle Yapılmalı”
  • “Ceza Yoluyla Değil Bilinçle Yapılmalı”
  • “Ceza Yoluyla Değil Bilinçle Yapılmalı”
Çorlu Güncel

“Ceza Yoluyla Değil Bilinçle Yapılmalı”

  • 16 Kasım 2018
  • 1096 Kez Okundu

Tekirdağ’a 2 hafta önce atanan Vali Aziz Yıldırım Tekirdağ genelindeki basın mensuplarıyla tanışma kahvaltısı düzenledi.

Vali Yıldırım, çevre kirliliğine cezalarla değil kirleticilerin bilinçlendirilmesiyle kalıcı çözüm getirileceğini söyleyerek, “9 milyon lira para cezası uyguladık. Denetimlere devam ediyoruz. Bütün arıtma tesislerinden numune alındı. Denetim yapıldı. Katı atık toplama merkezlerinde de denetleme yapıldı. Bu işler sadece denetimle çözülmüyor. Biz bu işleri yapanlardan hassasiyet bekliyoruz. Sanayi Avrupa’da da var. Amma illaki ceza kesmek gerekmiyor. Cezaya verilecek para çevrenin korunmasına harcansın.” dedi. Yıldırım, Büyükşehir veya il müdürlükleri arasında görev ve yetki belirsizliği olmaması gerektiğini belirterek, “Bir yerde bir yanlış varsa Büyükşehir Belediyesi de müdürlüklerimiz de buna müdahale ederek, bu olumsuzluğu gidermeli. Herkes kendisini sorumlu hissetmeli” dedi.

 

TÜM YASADIŞI ÖRGÜTLERLE MÜCADELE EDİLECEK

 

Kahvaltıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, FETÖ örgütlenmesinin Tekirdağ’da da ortaya çıkarılması ve etkisizleştirilmesi için çalışmaya devam edeceğini belirterek, ‘Sadece FETÖ ile değil tüm terör örgütleriyle mücadelemiz devam edecek. Vatana, millete saldıran, saldırmaya yeltenen her örgüt ve kuruluşun karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi. Vali Yıldırım bir soru üzerine görev yaptığı Muş’un da güzel bir yer olduğunu, Tekirdağ’ın da kendisine has güzellikleri olduğunu belirterek şehirleri bu şekilde karşılaştırmanın doğru olmadığının söyledi.

 

YOLLARIN DURUMU İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPTIRACAK

Yıldırım, Tekirdağ’daki yolların durumu ile ilgili çalışma yaptıracağını belirterek yolların durumunun iyileştirilmesi için çalışacağını belirterek, ‘yatırımların buraya gönderilmemesi gibi bir durum yok. Sabırlı olmak gerekiyor. Her şey bir anda olmuyor. Belli bir plan ve program dâhilinde yollarımız yapılacak.” dedi.

 

İL GENELİNDE TEKLİ EĞİTİME GEÇİLECEK

Tekirdağ genelinde okulla oranının arttırılmasıyla birlikte tamamen tekli eğitime tüm Tekirdağ’da geçileceğini belirten Vali Yıldırım, “Sınıfların mevcudu da 30’un altında kalacak. Fakat okullaşmada ve mevcutlarda henüz istenen seviyeye ulaşılamadı. Bazı okullar için  yeterince arsa olmaması; bazı okulların da velilerin başarılı görülen okullara öğrencilerini göndermek istemelerinden kaynaklı olarak yoğunluk yaşanıyor. Bu da ya çiftli eğitim ya da kalabalık sınıf durumunu ortaya çıkarıyor. Sabahçı öğrenci durumuna son verip tam gün eğitime geçildiğinde öğrencilerimiz kendi isteklerine göre spor, sanat veya edebiyatla ilgilenen daha iyi bir nesil yetiştireceğiz.” dedi

 

ÇEVRE İLE BARIŞIK SANAYİ

Ergene nehrindeki ve havzadaki sanayi kirliliği ile ilgili bir soru üzerine konuşan Vali Yıldırım, bölgede çevre ile barışık bir sanayi kurulmadığını fakat dönüşümün devam ettiğini belirterek, Ergene Nehri’nin yeniden balıkların yaşadığı bir nehre dönüştürüleceğini söyledi. Vali Yıldırım, “Çevre ile barışık bir sanayi kurulabilirdi. Bunu Derin Deşarj Projesi ile birkaç yıldır yapmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili ciddi projeler üretilip uygulamaya konuldu. Bu projelerin tamamen uygulanmaya konulduktan sonra çevremizin ve havamızın, suyumuzun, toprağımızın çok daha iyi korunduğunu göreceğiz. Proje 2019 yılı içerisinde bitirilecek ve herkes onun etkilerinin görmeye başlayacak. Çevresiyle barışık bir sanayileşme yapmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

 

GÖREVİ BİRBİRİMİZE ATMAYALIM

Hafriyat atıkları ilgili bir soru üzerine de Vali Yıldırım, “Büyükşehir de Valilik de kaçak hafriyat dökümleri ikimiz de görevli sayalım ve bunun dökülmesini engelleyelim. Görevi birbirimize atmayalım, ikimiz de kendimizi sorumlu sayalım. Dünyada ikilemler yaşıyoruz. Bize tarım ve hayvancılık da lazım ama sanayi de lazım. Birinden birini tercih etmek durumu söz konusu değil. Sanayiye de ihtiyacımız var tarım ve hayvancılığa da. Fakat çevre korumasa sadece kurumların değil vatandaşların, üreticilerin veya sanayicilerin görevi. Bu kişiler çevreyi kirletmemesi gerektiğinin bilincinde olması gerekiyor. Yani kirlettiği çevrenin kendisine zarar vereceğini bilmesi gerekiyor.” dedi.

 

SEYFİ GENÇ