• “Güzel İşler Yapacağız”
  • “Güzel İşler Yapacağız”
  • “Güzel İşler Yapacağız”
Çorlu Güncel

“Güzel İşler Yapacağız”

  • 15 Kasım 2018
  • 1079 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Eski TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Eski TESKİ Genel Müdürü olan Şafak Başa, 31 Martta yapılacak yerel seçimler için TESKİ Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek CHP’den Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığını açıkladı. Bu kapsamda ilçeleri gezen Şafak Başa gazetemizi ziyarette bulundu. Ziyarette Şafak Başa’ya gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Ozan Turan eşlik etti. Turan ve Başa karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

 

“BU GÜNE KADAR ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDUM”

 

Şafak Başa bu güne kadar çok çeşitli üst düzey görevlerde bulunduğunu ifade ederek; “Ben 1992 yılından beri memuriyetin içerisindeyim. 10 yıl kaymakamlık yaptım, 13 sene Ankara da bulundum. Orada mülkiye baş müfettişliği görevini yaptım, mülkiye baş müfettişliği önemli bir görev birçok soruşturmada görev aldık. 2015 yılından beri de TESKİ’nin genel müdürlüğü görevini yaptım. Hem taşrada hem Ankara da çalıştım, hem merkezi hem taşrada görev almak önemli olduğunu düşünüyorum. Teşkilatlarımız, parti merkezimiz uygun görürse Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapabilecek yetenek ve birikime sahibim. Tekirdağ da güzel işler yapabileceğimizi düşünüyorum” dedi.  

 

“TESKİ’DE BAŞARILARA İMZA ATTIK”

 

TESKİ’de önemli işler yaptıklarını belirten Şafak Başa; “TESKİ’DE 2516 kilometre altyapı yapmışız bu çok kolay bir iş değil. 1000 kilometrenin üzerinde içme suyu hattı yaptık. 1300 kilometre kanalizasyon yapmışız, 133 kilometre yağmur suyu hattı yapmışız, Tekirdağ’ın belki de Cumhuriyet döneminde görmediği yatırımları aldık. Belki bunlar çok gözükmüyor, toprağın altında olduğu için ama önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Sağlıklı içme suyunda iyi durumdayız, halk sağlığı açısından Büyükşehir belediyeleri içerisinde ya 3 yada 5’e giriyoruz. Kanalizasyona ulaşım iyi noktalara geldi. Biz görevi devraldığımızda nüfusun yaklaşık yüzde 70’i sağlıklı bir kanalizasyona ulaşabiliyordu bugün ise yüzde 92’yi geçtik. Bu rakama çok iyi rakamlar. Atık su da çok önemli mesafe aldık. Şebekeye verdiğimiz suyun neredeyse yarısı boşa gidiyordu. Su kayıp kaçaklarında mesafe aldık, tahakkuk noktasında önemli başarılar elde ettik” dedi.

 

TEKİRDAĞLI VATANDAŞLARIN ÖNCELİKLERİ VAR

 

Bir anket çalışması yaptırarak Tekirdağlı vatandaşların önceliklerini belirlediklerini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şafak Başa, “Alt yapıdan dolayı Tekirdağ’ın her yerini çok iyi biliyoruz. Tekirdağ’ın ilk öncelikleri noktasında bir anket çalışması yaptırdım. Tekirdağ’ın her köşesindeki vatandaşlara sorular yöneltildi. Tekirdağ’da vatandaşların birinci önceliği yol, alt yapı çok geriler düştü. Alt yapı sorunu var ama öncelik noktasında bu azaldı. Bende seçilirsem Büyükşehir belediye başkanı olarak yol yapımına öncelik tanıyacağım. Vatandaş ne istiyorsa onu yapacağız. Yoluda daha kaliteli yapmak gerekiyor. Vatandaşın ikinci önceliği de ulaşım konusu. İnsanlar ulaşımın düzeltilmesini istiyor, trafiğin azalmasını istiyor. Otopark sorunu var maalesef, otobüs sorunu var. İkinci dönemde Büyükşehir belediyesi bu konulara ağırlık vermelidir. Üçüncü olarak ise vatandaşlar sağlıklı bir çevre istiyorlar, daha fazla yeşil alan istiyorlar. Dördüncü meselede verilen sözlerin tutulmasını istiyorlar, vatandaşa değer verilmesini, görüş alınmasını istiyorlar” dedi.

 

“TEKİRDAĞ ÇOK GÖÇ ALIYOR, GELEN İNSANLARIN SORUNLARINI ÇÖZMEMİZ LAZIM”

 

Şafak Başa, “Tekirdağ’ın en büyük sıkıntısı göç alması. Her yıl Hayrabolu ilçesi kadar göç alıyor. Bizim yeni gelen insanlarla ilgilenmemiz gerekiyor. Bunların istihdamı olsun, eğitimi sağlık konuları olsun Büyükşehir belediyesi bu konuda ön alabilir diye düşünüyorum. Kırsal kalkınma olarak Büyükşehir belediyesi üzerine düşeni yapması lazım. Büyükşehir belediye binasının da tamamlanması lazım, şu anda yarım kaldı, merkezi hükümetin maalesef desteğini çekmesi, krediyi durdurması da yarım kalmasına etken oldu. Tabi o kadar büyük bina olmalımıydı olmamalımıydı tartışılabilir. Ama orada duruyor insan üzülüyor, Tekirdağ’ın da Büyükşehir Belediye başkanlığı binasına ihtiyaç var. Kurumsal olarak binalarda göstergedir, kirada falan olmaz” dedi.

 

İmdat Şahin