• Hedef Yüzde 100 Okuryazarlık
  • Hedef Yüzde 100 Okuryazarlık
  • Hedef Yüzde 100 Okuryazarlık
Çorlu Güncel

Hedef Yüzde 100 Okuryazarlık

  • 15 Kasım 2018
  • 968 Kez Okundu

Çorlu genelindeki çeşitli okulların bünyesinde Çorlu Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursların yanı sıra Halk Eğitim Merkezi’nde de üç Okuma Yazma kursu açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliği’nin sona ermesine karşın okuma yazma kurslarına katılanlardaki okuma yazma hevesi devam ediyor. Halk Eğitim Merkezinde de okuma yazma öğrenmek isteyenler için okuma yazma kursları açılmaya devam ediyor.

2 KADEMEDE DE YENİ KURSLAR AÇILIYOR

Kurslarla ilgili gazetemize bilgi veren Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülen, Okuma Yazma seferberliği sırasında açılan okuma yazma kurslarının 80 saat olarak hızlandırılmış bir şekilde yapıldığını belirterek, normal sisteme geçildiği için yeniden 120 saatlik okuma yazma kurslarının düzenlendiğini söyledi. Amaçlarının Çorlu’da okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması olduğunu belirten Gülen, “13 Kasım’da Hanife Şefik Okulu’nda yeni bir kursumuzu başlattık. Merkezimiz dışında Özel İdare İlkokulu, Gazi İlkokulu, Fevzi Çakmak İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nda da kurslar açıldı, Atatürk İlkokulu’nda da önümüzdeki hafta açılacak. Ayrıca Müftülüğe bağlı kız kuran kurslarında kuma yazma bilmeyen kızlar için de bir sınıf açtık. Buradaki okuma yazma bilmeyen kızlarımıza da okuma yazma öğretiyoruz” dedi.

2. KADEMEDEN AÇIKÖĞRETİM ORTAOKULU’NA

Okuma Yazma Seferberliği sırasında okuma yazmayı öğrenen vatandaşlar için ikinci kademe ileri okuryazarlık kurslarının açıldığını kaydeden Gülen, “Bu kurslarımız da 120 saat sürüyor. Hem okuma yazma pekiştirmesi hem de genel kültür dersleri görülüyor. Bu kursumuzu başarıyla bitirenlere ise ilkokul diploması veriliyor. Bundan sonra eğitimine devam etmek isteyenler de yine Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki Açıköğretim Ortaokulu’na kaydolarak eğitimlerini bir üst aşamaya taşıyabiliyorlar” dedi.

SEYFİ GENÇ