• “Halk Güvendiği İçin Oturuyor”
Çorlu Güncel

“Halk Güvendiği İçin Oturuyor”

  • 14 Kasım 2018
  • 948 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, vatandaşların belediye kafelerine güven duyduğunu ve fiyatların onlar için ikinci planda olduğunu söyledi.

KARAR KOMİSYONDA ALINDI

Avrupa Yakası Gazetesi’nin “BELEDİYE KAFELERİNE ZAM SAĞANAĞI” başlığıyla gündeme getirdiği Çorlu Belediyesi İşletme İştirakler Müdürlüğü tarafından işletilen Kitap Kafe, Tenis Kafe, Park Kafe ve diğer belediye işletmelerinde çay başta olmak üzere pek çok içeceğin fiyatının yüzde 30 civarına zamlanması ile ilgili gazetemize konuşan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, zamları savundu. Çatalkaya, “Bu zamlar plan bütçe komisyonu tarafından belirlenmiştir. Herhangi bir dış baskı veya merci tarafından değil bizzat belediyenin içinden belirlenmiştir” Dedi.

VATANDAŞ HİZMETTEN MEMNUN

Vatandaşların belediyenin kafe hizmetlerinden memnun olduğunu belirten Çatalkaya, “Vatandaş bu hizmetlere sahip çıkıyor. Onlar sahip çıktığında korkmamak lazım” dedi.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Mali İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yadımcısı Serhad Çatalkaya, “Vatandaşların derdi fiyat değil. Fiyat onlar için ikinci planda. Vatandaşlarımız Kafelerimizde güvenle oturmak istediği için geliyor. Kendisini belediyenin kafesi olduğu için orada daha güvende hissediyor. Bizim belediye olarak orada sunduğumuz hizmet de güzel olunca bizlere memnuniyetlerini dile getiriyor. Vatandaş belediyenin kafelerine sahip çıkıyor. Belediyenin kafesini kendilerinin kafesi olduğunu biliyor. Vatandaş sahip çıkınca korkmamak gerekiyor. Zaten kafelerimizin tıklım tıklım dolu olması da bu durumu gözler önüne seriyor.” dedi.

Çatalkaya, belirlenen fiyatların 1 Ocak 2019 itibariyle uygulanmaya başlayacağını söyledi.

ÇAY 2 TL OLACAK

Çorlu Belediyesi Ekim Ayı Belediye Meclis toplantısında alınan karar uyarınca Çorlu Belediyesi tarafından işletilen kafelerdeki fiyat tarifesi yenilendi. 1 Ocak 2019’da uygulamaya konulacak olan yenilenen tarifelerde kafelerde en çok tüketilen içecek olan çay üçte bir oranında zamlanarak 1,5 liradan 2 liraya çıkarıldı. Büyük çay ise 2,5 TL’den 3 TL’ye, şişe su ise yüzde 50 artışla 1 TL’den 1,5 liraya yükseldi.

Kafelerde servis edilen bitki çayları 3 TL’den 3,5 TL’ye, 4,5 TL’den 5,5 TL’ye yükseldi. Nescafe ise 4,5 TL’den 5,5 TL’ye yükseltilerek fiyatı Türk Kahvesiyle eşitlendi. 2019 yılında uygulanacak olan yeni fiyat tarifesine göre Ekspresso, Cappucino, Americano, Sıcak Çikolata ve Latte 1 TL zam yapılarak 7 TL’ye yükseltildi. Buzlu Çay ise 4 TL’den 4,5 TL’ye yükseltildi.

SEYFİ GENÇ