• Demir Pedal Çeşme'de
Çorlu Güncel

Demir Pedal Çeşme'de

  • 14 Kasım 2018
  • 1014 Kez Okundu

Çeşme'de iki gün boyunca bisiklet heyecanı yaşatan Veloturk Grafondo Çeşme yarışları yapıldı. Yarışyara Çorlu Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği sporcuları ve üyeleri de katıldı.

17 ülkeden 1323 sporcu katılım gösterdiği organizasyonda 100 kilometre uzunluğundaki Lapierre ve 47 kilometrelik Toyota Hybrid etabı kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Organizasyonda ayrıca 11 görme engelli ve 3 paralimpik sporcu da yarışma fırsatı buldu. Çeşme Marina'dan başlayan yarışlar aynı yerde sona erdi. Düzenlenen törenle dereceye giren sporcular ödüllerini aldı.

Çorlu’yu Temsilen Katılan Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği 6 Sporcusu ile katıldı. Dernek adına açıklama yapan Ümit İşbilir, “Veloturk Granfondo Çeşme çok güzel bir etkinlik oldu.  ‘Bir çocuk gülerse tüm dünya güler’ projesiyle bizlerin sayesinde 140 çocuk bisiklet sahibi oldu. Onların yüzü güldü onlar gülünce bizler daha da mutlu olduk. 1324 sporcunun katıldığı yarışta grubumuzu temsil eden dernek başkanımız Serhat Altay 100 kilometrelik parkur kategorisinde 34. diğer sporcumuz Nihat Kurt ise yaş grubunda 24. oldular.” dedi. 47 kilometrelik kısa parkurda Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’ni temsil eden Ümit İşbilir ise kendi kategorisinde 64. Muharrem Baydar 67. Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’nin kadın sporcularından Nilgün yılmaz 47 km yaş grubunda 10. Arzu Ediz 15. Oldu.

HASAN ALİ SOYDAM