• Atatürk Anıtına Çirkin Saldırı
  • Atatürk Anıtına Çirkin Saldırı
  • Atatürk Anıtına Çirkin Saldırı
  • Atatürk Anıtına Çirkin Saldırı
Çorlu Güncel

Atatürk Anıtına Çirkin Saldırı

  • 13 Kasım 2018
  • 1100 Kez Okundu

Dün Çorlu Atatürk Meydanı’nda yer alan Atatürk Heykeli’ne kendini bilmez bir kadın tarafından saldırı gerçekleştirildi. Saldırı pek çok kişi ve kurum tarafından kınandı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Dün öğlen saatlerinde Atatürk Meydanı’na gelen kadın elindeki baltayla Atatürk Heykeline saldırdı. Heykelin ayağına zarar veren kadın, çevrede yer alan vatandaşların tepkisi sonrası Meydan’dan uzaklaştı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası saldırgan kadın yakalanarak gözaltına alındı. Devlet Hastanesi’ne sağlık raporu için gönderilen kadınla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

SARIKURT’TAN KINAMA MESAJI

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Sarıkurt yayınladığı kınama mesajında, “Atatürk Meydanı'mızın göz bebeği Atatürk Heykelimize kendini bilmez bir kişi tarafından gerçekleştirilen saldırıyı üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.” diyerek, “Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine erişmiş toplumlarda saldırı ve şiddet olayları çağdaşlıkla bağdaşmayan ve toplumun manevi değerlerini derinden yaralayan davranışlardır.” ifadesini kullandı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt kınama mesajında şu görüşlere yer verdi: “Atatürk'e ve O'nun ilke ve inkılaplarına bağlı, yüreği vatan sevgisi ile dolu, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşadığı güzel Çorlu'muzda esefle kınadığımız bu saldırının gerçekleşmiş olmasından dolayı büyük bir üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Çorlu halkımız rahat olsun, Türk milletimiz rahat olsun; sağduyudan uzaklaşmadan, hukuka ve adalete güvenerek bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenlerin adaletin önünde hesap vereceklerine dair inancımız tamdır.”

Çorlu Atatürk Meydanı’nda CHP Çorlu İlçe Örgütü tarafından yapılan basın açıklamasında konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun 3 gün öncesinin 10 Kasım olduğunu anımsatarak, “Bu ülkenin ebedi lideri, ülkemizin ve partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünün üç gün sonrası Tekirdağ’ımızın kurtuluş gününde yapılan bu saldırıyı kabul etmiyoruz. Kınıyoruz.” dedi.

AYGUN’DAN İSTİFA ÇAĞRISI

10 Kasım’dan bir gün önce Atatürk’e dil uzatan Kadir Mısırlıoğlu’nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı eleştiren Aygun, Erbaş’ı istifaya davet eti. Atatürk’e ve Atatürk heykellerine yönelik saldırıların arttığına dikkat çeken Aygun, “Bu günlerde bu tip saldırılarla sık sık baş başa kalıyoruz. Hepimizin vergileriyle oturan Diyanet İşleri Başkanı Atatürk’e laf uzatan Fesli Mısırlıoğlu’nu ziyaret ediyor. Çorlu Atatürk Meydanı’nda Diyanet işleri Başkanı’nı istifaya davet ediyorum.” dedi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ile Atatürk Heykeli’ne yapılan saldırıyla ilgili olarak telefonla görüştüğünü belirten Aygun, “Sayın valimizle yaptığımız görüşmenin ertesinde bu saldırıyı yapan hanımefendinin yakalandığını öğrendik. Kadınlara saygımdan hanımefendi diyorum. Ben Atatürk’ün torunuyum. Atatürk kadınlarımıza seçme seçilme hakkı vermiş, kadınlarımızı sosyal hayata kazandırmış bir lidere bir kadın tarafından saldırıyı haksız buluyorum. Tekirdağ’ın Bulgar işgalinden kurtulduğu gün yapılan bu saldırıyı kınıyorum. İnşallah bu son olur. Bu ülkenin değerlerine, kutsallarına saldırılmasına hep beraber göğsümüzü siper edeceğiz.” Dedi.

“PSİKOLOJİK SORUN BAHANE Mİ?”

Aygun bir soru üzerine yakalanan kadının psikolojik sorunlarının olduğunun kendisine aktarıldığını belirterek, “Bu tip olaylarda hemen psikolojik sorunu olduğu söyleniyor. Arkadaşlar psikolojik sorunları olan gelip bu ülkenin kurucusuna mı saldırır?” dedi.

CHP Çorlu İlçe Örgütü tarafından Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un yanı sıra CHP Çorlu İlçe Başkanı Tolga Kerem Dönmezer, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Çorlu Belediye Başkan Aday Adayları Adnan Sülün ve Yıldıray Arıcı’nın yanı sıra soğuk havaya rağmen çok sayıda partili katıldı.

“BAŞARAMAYACAKSINIZ”

Saldırıyla ilgili bir kınama mesajı da AK Parti Çorlu Belediye Başkan aday adayı avukat Kerim Atalay’dan geldi. Atalay sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada; “Çorlu'nun, Tekirdağ'ın ve Türkiye'nin birlik ve beraberliği arttıkça bundan rahatsız olan fitne odakları ve provakatörler hainliklerine bu dönemde hız kazandırma gayreti içerisinde. Çorlu'muzda Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK büstüne yapılan saldırıyı bu şekilde okumak gerekmektedir. Bu vesile ile yapılan haince saldırıyı kınıyor, sorumlu ve sorumlularının en kısa zamanda adalet önünde hesap vereceğine inanıyor, bu menfur saldırı olayının takipçisi olacağımızı bilinmesini istiyorum. BAŞARAMAYACAKSINIZ bu Aziz Milleti bölemeyeceksiniz. Tarihin köklerinden gelen kardeşlik genlerimiz buna izin vermeyecek. Bir olacağız, beraber olacağız, hep birlikte Büyük Çorlu, Büyük Tekirdağ, Büyük Trakya, Büyük TÜRKİYE olacağız...” ifadelerini kullandı.

SEYFİ GENÇ – İMDAT ŞAHİN