• Vatandaş Umutsuz
  • Vatandaş Umutsuz
  • Vatandaş Umutsuz
Çorlu Güncel

Vatandaş Umutsuz

  • 12 Kasım 2018
  • 1160 Kez Okundu

Kışın kapıya dayandığı şu günlerde Çorlu Belediyesi Fen İşleri Ekipleri, günler sonra yeniden işbaşı yaparak Reşadiye Mahallesi Yunus Emre Caddesi kaldırımlarını yenilemek için harekete geçti.

TREDAŞ Ekipleri tarafından elektrik kablolarının yer altına alınmasının ardından kaldırımları bozulan uzun bir süre bozuk kaldırımlar nedeniyle belediyeye dilekçe veren Reşadiye Mahallesi halkı, Çorlu Belediyesi’nin kaldırım ve yolu yenilemek için harekete geçmesiyle yeni bir mağduriyet yaşadı. Bozuk kaldırımlarla bir yıl geçiren Reşadiyeler, kaldırımsız sokak ve caddelerle de yaklaşık 6 ayı geride bıraktılar.

Çorlu Belediyesi ekiplerinin yolu kazıp, kaldırımları söküp gitmesinden sonra yeni yol ve kaldırım için aylarca hiçbir şey yapmamasının ardından dün faaliyete geçerek kaldırımları yapmaya başladı. Belediye ekiplerinin çalışmaya başlaması Yunus Emre Caddesi sakinlerinde sevinç yaratırken, çalışmaların yine yarıda kalması endişeleri sevinçlerini gölgede bıraktı. Gazetemize konuşan bir vatandaş, geçtiğimiz günlerde yapılan rögar kapaklarının yüksekte kalması nedeniyle araçların tabanlarının vurulduğu haberinin ardından rögar civarlarının mıcırla doldurulduğunu belirterek, “Bunu yapmak zor olmamalıydı. Sizin haberinizden sonra harekete geçtiler. Bunu kendilerinin düşünmesi gerekiyordu” dedi.

Çalışmalarla ilgili gazetemize konuşan mahalle sakinlerinden bir kadın ise, “Bütün yazı evde pencereler kapalı geçirdik. Şimdi artık yapacaklarsa yapsınlar. Kış da gelmek üzere. Yağışlardan sonra bir de çamur sıkıntısı yaşamak istemiyoruz” dedi.

SEYFİ GENÇ