• Açıköğretimlilere Kötü Haber
Çorlu Güncel

Açıköğretimlilere Kötü Haber

  • 09 Kasım 2018
  • 2922 Kez Okundu

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde okuyan veya okumak isteyen öğrencilere kötü haber geldi.

Yıllardır Çorlu’ya Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bürosu açılmasıyla ilgili talepleri çözmek için harekete geçen Kaymakam Cafer Sarılı, Anadolu Üniversitesi’nin aldığı karar nedeniyle hiçbir ilçeye AÖF bürosu açılmayacağının kararlaştırıldığı için Çorlu’ya da AÖF Bürosu’nun açılmayacağını açıkladı.

Çorlu’ya AÖF Bürosu açılması için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne resmi yazı gönderen Çorlu Kaymakamlığı’na gelen cevapta ilçelere AÖF Bürosu açılmadığı belirtilerek Tekirdağ’da sadece Süleymanpaşa’da bulunan büronun hizmete devam edeceği belirtildi.

Her AÖF kayıt döneminde yaşanan Süleymanpaşa’daki Tekirdağ AÖF Bürosu önündeki kuyruk çilesi Çorlu’dan gelen yoğun talep ve şikâyetlere rağmen devam edecek. Çorlu’da ikamet eden AÖF öğrencileri de kayıt yenilemek ve öğrenci kimliği, ıslak imzalı belge almak gibi işlemler için Süleymanpaşa’ya gitmek zorunda kalacak.  

GEBZE’DE VAR, ÇORLU’DA NEDEN OLMASIN?

Sanayi kaynaklı gelişerek nüfusunu arttıran ve bu yönüyle Çorlu’yla benzerlik gösteren Kocaeli’nin ilçesi Gebze’de Açıköğretim Bürosu açılırken Çorlu’ya açılmaması ise tepkilere neden olurken akıllara “Anadolu Üniversitesi rektörlüğü çifte standart mı uyguluyor yoksa Kocaeli milletvekilleri daha mı iyi çalışıyor” sorularını akıllara getirdi.

ÜCRETLENDİRMEDE İL, HİZMETTE İLÇE

Belediye Gelirleri Kanunu’nun 95. maddesine göre yapılan belediye gruplandırmalarına ve 16 Eylül 2011 tarihli ve 28056 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan İçişleri Bakanlığı Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği’ne göre Çorlu Belediyesi, nüfusu 100 bin’in üzerinde olduğu için İl Belediyeleri gibi 1. Grup belediye olarak kabul ediliyor. Vergi, harç ve tarifeler de buna göre belirleniyor. Ücretlendirmede il gibi para ödeyen Çorlulular Hizmette ise İlçe Muamelesi görüyor.

SEYFİ GENÇ