• “Başarılı İşlerin Altına İmzamızı Atacağız”
  • “Başarılı İşlerin Altına İmzamızı Atacağız”
Çorlu Güncel

“Başarılı İşlerin Altına İmzamızı Atacağız”

  • 09 Kasım 2018
  • 969 Kez Okundu

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şeref Güral, Çorlu’daki muhtarlar ve basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Muhtarların sorunlarını dinleyen ve çözüm önerisi sunan Şeref Güral Sanat Sokağındaki Ayşın Bedri Selvi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Şeref Güral Muhtarların sorunlarını çok iyi bildiğini ve eğer seçilmesi halinde muhtarların sorunlarıyla yakından ilgileneceğini belirtti.

“Tekirdağ’da Farklı İşlere İmza Atacağım”

Projelerini açıklayan Şeref Güral birçok farklı işe imza atacağını kaydetti. Güral, “Ben CHP'nin başkan adayıyım ama seçildikten sonra herkesin başkanı olacağım. Bölgemizde birçok Yüksekokul açıldı ama yurt eksikliğimiz var. Biran önce öğrenci yurtları yapacağız. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen başarılı öğrencilerimizi tarikat yurtlarına mahkûm etmemeliyiz. Deniz kentiyiz Bandırma ve İstanbul ile hızlı feribot seferleri yapılabilir mi diye araştırmalar yapıyoruz. Tekirdağ Bandırma ve Tekirdağ İstanbul hızlı feribot seferlerini yapacağız. Olmazsa olmaz çalışmalarımız arasında BAŞAK birliği olacak. Türkiye’de üretilen 17 milyon ton buğdayın 851 bin tonu Tekirdağ'da üretiliyor. Buğdayı artık devlet almıyor, özel sektöre mahkûm edildi. Başak birliğini kurduğumuz takdirde çiftçimizi mağdur etmeden ürünlerini alacağız. Un fabrikası yapacağız, halk ekmek fabrikaları kuracağız. Tüzel kişiliği sona eren muhtarlara eleman ve bütçe kaynağı sağlayacağız. Her ilçede ücretsiz mesire alanları yapılacak” dedi.

“MUHTARLARIN KENDİ BÜTÇELERİ OLACAK”

Kültür sanata büyük önem vereceğini belirten CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şeref Güral “muhtarların kendi bütçesi olacak” dedi. Güral, “Her ilçede 12 ay kesintisiz sanat etkinlikleri yapılacak. Küçük araziye sahip olan çiftçilerin buğday ekme olanakları yok. Biz bu çiftçilerimize ziraat mühendislerini yönlendireceğiz ve organik ürün yetiştirme ve seracılığı öğreteceğiz. Bu ürettiklerini de kendilerine ayrılan özel yerlerde aracısız olarak satacaklar. Tüm engelliler için engelli merkezleri açmayı düşünüyorum bunlar rehabilitasyon merkezleri olacak. Türkiye'de böyle bir çalışma yok ilk olacak.  Çevre kirliği için de denetimlerimizi arttıracağız. Beş yıl başkanlık yaptıktan sonra iz bırakıp görevi başkasına teslim edeceğim. Muhtarlar için bütçeler ayıracağız. Her muhtarlığın vatandaşa yardım için kendi bütçeleri olacak ve harcamaları denetlenecek. Muhtarlıkların zorunlu giderleri de belediye tarafından karşılanacak. Muhtarlar için daire başkanlıkları oluşturulacak ve sürekli iletişim halinde olunacak. Muhtarların sorununun halkın sorunu olduğunun farkındayız. Muhtar kendisine gelen vatandaş karşısında eli kolu bağlı olmayacak” dedi.

İmdat Şahin