• Trakya Lansmanı Çorlu'da Yapıldı
Çorlu Güncel

Trakya Lansmanı Çorlu'da Yapıldı

  • 22 Ekim 2018
  • 934 Kez Okundu

Origamili Masallar Küçük Prens İle Origamiyi Keşfet adlı kitabınTrakya lansmanı Çorlu’da yapıldı. Gerek çocukların gerekse de yetişkinlerin çok sevdiği Küçük Prens kitabını Japon kağıt katlama sanatı origami ile birleştiren Origamili Masallar Küçük Prens İle Origamiyi Keşfet adlı kitabın lansmanı Çorlu’da yapıldı. Minik Düşler Kitabevi’nde düzenlenen lansmana kitabın yazarı Sema Yaylı da katıldı.

KÜÇÜK PRENSİ ORİGAMİYLE BULUŞTURDU

Eseri hakkında lansmana katılan miniklere ve ailelere bilgi veren yazar Yaylı, “Usta yazar Antoine de Saint-Exupery tarafından kaleme alınıp resimlenen Küçük Prens kitabı ve origami sanatı ile tanışmam çocukluk yıllarıma dayanır. Küçük Prens'i okuyan herkes çok bilir ki bu kitap her okunduğunda insana farklı bir duyguyu tattırır, başka bir dünyanın kapısını açar. Origami sanatında da durum bundan farklı değildir. Aynı kağıt kaç değişik katlama ile farklı şekillere dönüşür. Her iki durum da beni çok etkilemiştir. Bu düşüncelerle çıktığım bu yolculukta Küçük Prens ile origamiyi birleştirmenin iyi bir fikir olduğunu düşündüm. Her şey bir düşünceyle başladı. Büyüdü, büyüdü... İşte bu kitap ortaya çıktı. “ dedi.

ORİGAMİ ÇOCUKLARIN MOTOR BECERİLERİN GÜÇLENDİRİYOR

Yaylı katılımcılara kitaptan bölümler okuduktan sonra çocuklarla origami yaptı. Ardından da çocuklara Küçük Prens ile Origamiyi Keşfet kitabını imzaladı. Kitabının çocukların davranış becerilerini geliştirdiğini, bilişsel ve motor kaslarını güçlendirdiğini belirten Yaylı, “Origami de özellikle geometri öğrenimine zemin hazırlar. Özgür ve yaratıcı düşünmesine yardımcı olur. Üretkenliğini arttırır.” Dedi. Kutabın tanıtımından sonra yazar Sema Yaylı kitaplarını imzaladı.

SEYFİ GENÇ