• “Şimdi Kadınların Söz Sahibi Olma Zamanı”
  • “Şimdi Kadınların Söz Sahibi Olma Zamanı”
Çorlu Güncel

“Şimdi Kadınların Söz Sahibi Olma Zamanı”

  • 22 Ekim 2018
  • 1146 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı’na yaklaşan yerel seçimler için aday adaylığı başvuruları devam ediyor. O aday adayı başvurusu yapanlardan biri de Feray Karagöz oldu.

Basın açıklamasına kadınların yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda tekrar aday adayı olan Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkanı Aday Adayları Yıldıray Arıcı ve Fatma Gürel’de katıldı.

“STK’LARDA AKTİF GÖREV ALDIM”

Kendisini tanıtan Feray Karagöz şunları söyledi. Karagöz, “15 Kasım 1978 tarihinde, Gaziantep’te, esnaf bir baba ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldim. 1995 yılında, babamın işi dolayısıyla İstanbul’a yerleştik. Emek dünyası ile tanıştığımda ise takvimler, 1997 yılının Temmuz ayını gösteriyordu. 11 Eylül 1999 tarihinde mutlu bir aile ortamının temellerini attım ve sevgili eşim Cem Karagöz ile evlendim. Yani Trakya geliniyim. Mayasında Anadolu Kültürü bulunan ve Batı Kültürü ile yoğrulan bu mutlu yuva, 03 Haziran 2005 tarihinde dünyaya gelen ve “Can Suyum” dediğim kızım Cemre’nin doğumu ile sarsılmaz bir kaleye dönüştü. 2006 yılından beri de Çorlu’da ikamet etmekteyim” dedi.  Gerek 21 yıllık resmi çalışma hayatım, gerek eğitim sürecim, gerekse 16 yıldır devam eden sivil toplum hareketlerindeki aktif rol alma sürecim içerisinde; araştırma görevleri, saha faaliyetleri ve örgütlü çalışmalar gibi birçok kapsamlı projenin içerisinde yer aldım.

“ÇORLU’MUZA GÜZEL ESERLER BIRAKMAYA TALİBİZ”

Geçen zaman zarfında tamamlama imkânı bulduğum farklı eğitimlerle de kendimi bu günlere hazırladım. İşini severek yapan, insan ilişkileri noktasında esnek ama ilkeli olmanın verimlilik olarak geri döndüğünü sıklıkla tecrübe eden ve insan ilişkilerinin öğreticiliğinden faydalanmanın önemini idrak etmiş biri olarak, ekibim ile birlikte güzel işlere imza atacağımızdan eminim. “Sahada Yönetim” görüşünü benimseyen belediyecilik anlayışımız; “Kadın Dostu Kent”, “Yerelde Söz Sahibi Gençlik”, “Kültür-Sanat Kenti Çorlu” misyonlarımız ve örnek belediyecilik anlayışımız ile Çorlu’muza ve Trakya’mıza güzel eserler bırakmaya talibiz. Biz kadınlar; mücadele eden, yılmayan, yaşatan, can katan, umut olan varlıklarız. Severiz üretmeyi, durmadan çalışmayı, emek ve değer katmayı. Biri iki yaparız, ikiyi dört. Şimdi, daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde, kadınların yerel yönetimlerde kendine yer edinme zamanıdır.

“İÇTEN BİRİ, İÇİNİZDEN BİRİ”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Kadınlarını geride bırakan toplum, geride kalmaya mahkûmdur. Genel Başkan’ımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi “Kadınlar, değişimci ve devrimcidir. Değişimde ve devrimde sonuna kadar gideceğiz. Sevginin egemen olduğu bir dünyada, kardeşçe bir olacağız. Akıllı Kent” olmaya aday, büyüyen Çorlu’ya hak ettiği hizmeti vermek için; genciyle, yaşlısıyla, emekçisiyle, işvereniyle, üreticisiyle, tüketicisiyle; dünya görüşü, yaşam tarzı, cinsiyeti, dini inancı, etnik kimliği, memleketi ve mezhebi ne olursa olsun birlikte yönetmek için. içten biri, içinizden biri olarak, belediye başkanı aday adayıyım.