• 29 Ekim'e Yetişebilecek Mi?
  • 29 Ekim'e Yetişebilecek Mi?
Çorlu Güncel

29 Ekim'e Yetişebilecek Mi?

  • 22 Ekim 2018
  • 982 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Bülent Ecevit Bulvarı’nda Yeni Sanayi ile Devlet Hastanesi arasında yapılan Zübeyde Hanım Parkı’nın ikinci etabının 29 Ekim’e yetiştirilmesi için zamanla ve iklim koşullarıyla yarış yapılıyor.

YETİŞMESİ HAVA KOŞULLARINA BAĞLI

İlk etabı 20 Mart’ta açılan Zübeyde Hanım Parkı’nın Armada Evleri’nin alt kısmı ile Adliye Sarayı arasında kalan kısmındaki ikinci etabının ise 29 Ekim’de açılması planlanıyor. Parkın açılış tarihine yetiştirilmesi için de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri dört ayrı noktada tüm gücüyle çalışıyor. Çalışmalar hakkında gazetemize bilgi veren şantiye yetkilileri yağmur veya sert hava koşullarının olmaması durumunda parkın 29 Ekim’e yetişeceğini belirerek, “Geçen hafta yoğun yağış ve sert hava koşulları bizi biraz yavaşlattı. Çalıştığımız toprağın yağmurla çamurlaşması işimizi zorlaştırıyor” dedi.

19 BİN METREKAREDE ÇALIŞMA

Zübeyde Hanım Parkı projesi  toplam alan 52 bin 700 metrekarelik alana uygulanacak. Projenin birinci etabında 33 bin 700 metrekarelik alan kullanıma sunuldu.  İlk etapta yer alan Zübeyde Hanım rölyefi de yerine yerleştirilerek sergilenmeye başlandı. Parkta 14 bin metrekarelik çim alan yer alacak. Şimdiye kadar 170 ağaç dikildi. Zübeyde Hanım Parkı’nda 13 dikdörtgen formlu pergola, 12 yarım daire pergola, 5 adet kamelya, 23 bank yer alacak. 13 bin 250 metrekare sert zemin taş döşeme, otopark alanı, 1270 metre bisiklet yolu yapıldı. Parka 5 noktada çeşme 2 noktada da fitness aletleri yer alacak.

SEYFİ GENÇ