• Şehiriçi Ulaşım Rahatlıyor
Çorlu Güncel

Şehiriçi Ulaşım Rahatlıyor

  • 19 Ekim 2018
  • 1549 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi TEK-PARK tarafından Çorlu’nun özellikle okullar, Devlet Hastanesi ve Adliye’nin bulunduğu Zafer Mahallesi’ndeki sürekli şikayet konusu olan şehir içi toplu ulaşım, alınan önlemler sonucu rahatlamaya başladı.

OKULLARIN SAATLERİNİN DEĞİŞMESİ RAHATLATTI

Gazetemizin TEK-PARK Çorlu Koordinasyon Merkezi Müdürü Serdar Eroğlu’dan edindiği bilgiye göre, özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin talebiyle okul saatlerini 15-17 saatleri arasına yayması ile birlikte mevcut otobüsler ihtiyacı karşılamaya yeterli hale geldi. TEK-PARK’ın bu hatta yoğun saatler olan sabah 7-9 ile öğleden sonra 15-18 arasında biri körüklü üç ek ring otobüsü koyması da yoğunluğun azalmasında etkili oldu.

3 ARAÇ SÜREKLİ RİNG ATIYOR

TEK-PARK’tan edinilen bilgiye göre yoğun saatlerde bu hat üzerinde dakikada bir araç gelirken, ring araçları da durman yolcu getirip götürüyor. Hatta konulan ek ring araçlarının ikisinin 110 kişi kapasiteli büyük otobüs olduğu öğrenilirken üçüncü araç ise 7 no’lu hatta konan 160 kişi kapasiteli körüklü araç. Ring araçları Otogar ile Bülent Ecevit Bulvarı arasında çalışıyor. Diğer araçlar ise 5’er dakika arayla düzenli olarak seferlerine devam ediyor. Ek sefer için kullanılan araçlar, normal araçların arıza yapması durumunda yeniden sefere alınıyor.

TEŞEKKÜR TELEFONLARI GELMEYE BAŞLADI

Uygulama sonrasında TEK-PARK’a teşekkür telefonları gelmeye başladığı, ulaşımın rahatlamasının vatandaşı da rahatlattığı, şoför ve yolcular arasındaki tartışmaların azaldığı öğrenildi. Ek olarak sefere konan üç aracın günde yaklaşık olarak ek olarak 3-4 bin kişilik kapasite artışı sağlandığı öğrenildi.

SEYFİ GENÇ