• “Çorlu'da Kan Bağışı İstediğimiz Düzeyde Değil”
  • “Çorlu'da Kan Bağışı İstediğimiz Düzeyde Değil”
  • “Çorlu'da Kan Bağışı İstediğimiz Düzeyde Değil”
  • “Çorlu'da Kan Bağışı İstediğimiz Düzeyde Değil”
Çorlu Güncel

“Çorlu'da Kan Bağışı İstediğimiz Düzeyde Değil”

  • 19 Ekim 2018
  • 1496 Kez Okundu

Çorlu’da her gün Atatürk Meydanı’nda ya da Cumhuriyet Meydanı’nda gördüğümüz Kızılay’ın kan bağış çadırında toplanan kan bağışlarının istenilen noktada olmadığı belirtildi.

Her gün Atatürk Meydanı veya Cumhuriyet Meydanı’na kurulan Kızılay’ın Kan Toplama Merkezi günlük Çorlu’dan sadece 100 ile 150 kişi arasında kan bağışı topluyor. Cumhuriyet Meydanı’na kurulan çadırda kan veren sadece bir vatandaşın olması da dikkatlerden kaçmadı.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Atilla Saraçoğlu konuyla ilgili gazetemize bilgi verdi. Saraçoğlu, “Aylık Çorlu’da 3 bin ile 4 bin arasında vatandaşımızım Kızılay’a kan bağışında bulunuyor. Günlük bu rakam 100 ile 150 kişi arasında ama bu Çorlu gibi nüfusu yoğun olan bir yer için istenilen oranda değil” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI KAN VERMEYE DAVET EDİYORUZ”

3 ayrı ekip ve araçla ile bölgede kan topladıklarını belirten Dr. Atilla Saraçoğlu merkezin Çorlu olduğunu belirtti. Saraçoğlu, “Biz merkezimiz Çorlu olmak üzere üç ayrı ekip ve araçla Tekirdağ bölgesinden kan bağışı yapıyoruz. Çorlu’da kan bağışı yapan aylık 3 ile 4 bin arasında değişiyor, günlük olarak ta bu rakam 100 ile 150 kişi arasında değişiyor. Tabi Çorlu 300 bin nüfusu olan bir yer bu rakamlar istediğimiz düzeylerde değil daha fazla olabilir. Sizin aracılığınızla insanları kan vermeye davet ediyoruz” dedi. 

İmdat Şahin