• Bekleme Süresi Kısalacak
Çorlu Güncel

Bekleme Süresi Kısalacak

  • 19 Ekim 2018
  • 1228 Kez Okundu

Çorlu’nun en yoğun kavşağı olan ve şehrin dört ana arterinin kesiştiği nokta olan Orion Kavşağı’nda Çorlu Belediyesi tarafından yapılan genişletme çalışması sonrasında Emlak Konutları tarafına gidecek araçlar iki şeridi birden kullanıyor. Bu düzenlemenin hem kavşaktaki trafiği rahatlatacağı hem de bekleme süresini kısaltacağı öğrenildi.

“KARAYOLLARINI BEKLEDİK”

Kavşaktaki çalışmayla ilgili gazetemize bilgi veren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, bölgedeki çalışmanın belediyenin imkânlarıyla yapıldığını belirterek, “Orada İrem Kot Parkımız vardı. Oradan biraz genişlettik. Orada beklentimiz tabii Karayolları tarafından Emlak Konut Bağlantı yolunun yapılması idi. İhalesi yapılan işin başlaması. Ama onlar olana kadar yani yakın döneme kadar yani normalde 2017 yılının haziran ayında ihalesi yapıldı, dokuzuncu ayında da yer teslimi yapıldı. Biz bekledik olacağı ümidiyle ama olmadı.” Dedi.

DÖNÜŞLER İKİ ŞERİDE ÇIKACAK

Yapılan genişletme çalışması ile Emlak Konutları’na geçişin iki şerit halinde yapıldığını belirten Sarıkurt, “Orada yapılan trafik sayımlarına göre ikişerli şekilde dönmeyi sağladığımızda taşıt başına bekleme süresi bir miktar daha iyileşme sağlıyor. O kapsamda da arkadaşlarımız çalışma yaptılar. Emlak Konut bölgesine doğru çıkarken ışıklarda iki şeridi birden kullanmak mümkün olacak” şeklinde konuştu.

SEYFİ GENÇ