• Sarıkurt'a Büyük Ilgi
  • Sarıkurt'a Büyük Ilgi
  • Sarıkurt'a Büyük Ilgi
  • Sarıkurt'a Büyük Ilgi
  • Sarıkurt'a Büyük Ilgi
  • Sarıkurt'a Büyük Ilgi
  • Sarıkurt'a Büyük Ilgi
  • Sarıkurt'a Büyük Ilgi
Çorlu Güncel

Sarıkurt'a Büyük Ilgi

  • 19 Ekim 2018
  • 1599 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’u dinlemeye binden fazla partili ve Çorlu halkı katıldı.

“Memlekete Borcumuz Var”

Atatürk Meydanı’nda aday adayı olduğunu açıklayan Sarıkurt, öncesinde CHP Çorlu İlçe Örgütü’ne giderek İlçe Başkanı Tolga Dönmezer'e adaylık başvuru evraklarını teslim etti. Evrakları teslim etmesinin ardından Atatürk Meydanı’nda hazırlanan platforma gelerek kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa konuşan Sarıkurt, “Bu dokuz buçuk yıl boyunca öncelikle memleketimize borcumuzu ödemek adına, sonra bize inanan, güvenen büyüklerimizi mahcup etmemek adına, insan ayırmadan, her kapımızı çalana, anama, babama, kardeşime, eşime, çocuklarıma nasıl davranılmasını istiyorsam öyle davranarak dürüst ve çalışkan olmak gayreti içerisinde oldum. 2 Mayıs’ta Çorlu Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle Belediye Başkanı olarak göreve başladığım günden bu yana Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı olduğumun her an bilincinde olarak, mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz halk toplantılarımızla, vatandaşlarımızla iç içe olmaya, onları dinlemeye, sorunlarına çözüm aramaya özen gösterdim” dedi.

 

Önseçimden Korkmuyor

Konuşmasında Çorlu Belediyesi’nde yaptıklarını dinleyicilere aktaran Sarıkurt, özeleştiri yaparak yapamadıklarına da değinmekten çekinmedi. Sarıkurt, “Bu şehir için yaptıklarımız, yapamadıklarımız oldu. Ancak kasten yapmadığımız hiçbir şey olmadı. Bu şehrin 26 mahallesinde, 16 bulvarında, 217 caddesinde, 1876 sokağında gezmiş, görmüş biri olarak parti disiplini içerisinde aday belirleme yöntemlerinden herhangi biriyle inşallah karşınıza aday olarak çıktığımda, bu göreve talip olmamın en önemli sebebi olan şehrimize Çorlumuza yönelik hayallerimi; öyle kitaplardan alınmış kalıplaşmış cümleleri kağıtlardan okuyarak değil, her birinin ne ifade ettiğini bilerek, inanarak, büyük bir heyecanla gözlerinizin içine bakarak anlatacağım.” dedi

 

Birlik Ve Kardeşlik Çağrısı

Siyaset anlayışı hakkında da dinleyenlere bilgi veren Sarıkurt, “Siyasetin amacı asla aynı yolda yürüdüğümüz yol arkadaşlarımızı tasfiye etmek değil, yeni yol arkadaşları ekleyerek daha büyük kalabalıklarla yürümek olmalıdır. Siyasi mücadelemizin merkezine memleketi, dünyayı benzer gözlüklerle okuyan dostlarımızı, yol arkadaşlarımızı değil, ülkemizi içinde bulunduğu zorlu şartlara sürükleyenleri koymamız gerekliliğini ise özellikle vurgulamak istiyorum. Vefasızlık ve saygısızlık yapmadan siyasetimizde yeni yüzlere, yeniz zihinlere alan açılması talebini haklı ve doğru buluyorum.

Ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlarda Demokraside, adalette, eğitimde, sağlıkta ve ekonomide yaşanılan bütün problemlere rağmen; başarımızın birbirimizi yenmekten değil birlik ve beraberliğimizden küçük düşünce farklılıklarımızı büyük ayrılıklara dönüştürmememizden ve milletimize inanıp, güvenerek, onları muhabbetle kucaklamaktan geçtiğine inanıyorum.” Dedi

 

“Yeniden Aday Olmak İstiyorum”

Sarıkurt konuşmasının devamında şu sözlerle aday adayı olduğunu açıkladı: “Bugün burada sizlerden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisini kurtuluşa inanan arkadaşlarıyla beraber açmış olduğu yaşta, yani 39 yaşında genç ve tecrübeli bir adam olarak, önümüzdeki 5 yıl için şehrimizi belediye başkanı olarak sizlerle beraber yönetmek üzere görev talep ediyorum.”

 

İMDAT ŞAHİN –SEYFİ GENÇ