• Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Sarıer; “Muhtarlarla İyi Diyalog Kurabilmeli”
Çorlu Güncel

Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Sarıer; “Muhtarlarla İyi Diyalog Kurabilmeli”

  • 11 Ekim 2018
  • 1877 Kez Okundu

Yerel seçimler yaklaşırken Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Sarıer nasıl bir belediye başkanı olması gerektiğini tarif etti. Sarıer, “Belediye başkanı olacak kişilerin muhtarlarla iyi diyalog kurması gerekir” dedi.

Son dönemde muhtarların yetkilerinin kısıtlandığını ifade eden Salim Sarıer, muhtarlarla ilgili düzenleme istedi. Sarıer, “Muhtarların maalesef yetkileri kısıtlandı, gelirleri yok, nede bütçeden pay veriliyor. Muhtarlar kendi başlarına bir şey yapamıyor. Muhtarlara da bir bütçe ayrılsa onlarda kendileri mahallelerinde bir şeyler yapabilir düşüncesindeyim. Muhtarlarla ilgili düzenleme tabi Ankara’dan yapılabilecek bir durum” dedi.

“BİZLER BELEDİYENİN GÖZLERİYİZ”

Muhtarların belediyenin gözü olduğunu belirten Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı aynı zamanda Şeyh Sinan Mahalle Muhtarı Salim Sarıer, belediye başkanlarının muhtarlara daha özenli davranmasını istedi. Sarıer, “Belediye başkanlarıyla çok iyi diyalog içinde olmamız gerekiyor, yani muhtarlarla iyi diyalog kurabilecek belediye başkan adayları olmasını istiyoruz. Mahalleler de projeler yapılıyor biz muhtarlar şunu istiyoruz, proje yapıldıktan sonra değil, proje aşamasında bizim görüşümüz alınırsa projeler daha verimli olacaktır. Çünkü projenin yapılacağı yerleri en iyi muhtarlar bilir. Örneğin bir park yapılacaksa veya bir başka proje bunların yerini, şeklini en iyi muhtarlar bilir. Muhtarlar, mahallelerde belediyenin gözleridir. Belediye başkanları muhtarlara biraz daha özenli davranması gerekiyor. Muhtarlara yardımcı olsunlar ve belediye başkanlarıyla muhtarlar arasında güzel bir iletişim oluşturulsun” dedi.

İmdat Şahin