• Belli Bir Süre Çift Yön Olarak Devam Edecek
  • Belli Bir Süre Çift Yön Olarak Devam Edecek
  • Belli Bir Süre Çift Yön Olarak Devam Edecek
Çorlu Güncel

Belli Bir Süre Çift Yön Olarak Devam Edecek

  • 25 Eylül 2018
  • 1911 Kez Okundu

Asfalt çalışmaları tamamlanan Erdal İnönü Caddesi ile ilgili konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Caddede ki trafiğin belli bir süre daha çift yön olarak devam edeceğini belirtti.

YOL MALZEMELERİ TEDARİĞİ NOKTASINDA SIKINTILAR YAŞIYORUZ

Ülkenin son dönemde yaşadığı sıkıntıların belediyeleri de etkilediğini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt “İş yapmak önceki dönemlere göre bir miktar daha zor” dedi. Sarıkurt, “Öncelikle Erdal İnönü Caddesi’nde faaliyet yürüten esnafımıza özür borcumuz var, normalde Kurban Bayramı Arifesinde tamamlamayı düşünüyorduk. Sadece Erdal İnönü Caddesi’ni değil, ona paralel olarak ters istikamette çalışabilecek Toros Caddesi’ni de bitireceğimizi varsayıyorduk, ancak aynı gemi içerisindeyiz son dönemde ülkemiz zor şartların içerisinden geçiyor. İş yapmak daha önceki dönemlere göre bir miktar daha zor, özellikle malzeme tedarikinde ve yol malzemesi noktasında dönem dönem sıkıntılar yaşandığını tabi bu sadece bizim işlerimizde değil iş yapan herkesin ifade ettiği üzere sıkıntılar yaşanıyor” dedi.

“İSTİŞARE YAPTIK, BELLİ BİR SÜRE DAHA ÇİFT YÖN ÇALIŞACAK”

 Erdal İnönü Caddesi’ndeki çalışmaların beklentilerinden uzun sürdüğünü belirten Ahmet Sarıkurt, tek yön konusunda da esnafla görüşerek belli bir süre daha çift yön olarak devam etmesine karar verdiklerini belirtti. Sarıkurt, “Beklentimizden daha uzun sürdü Erdal İnönü Caddesi’ndeki çalışmalar. Normalde Erdal İnönü Caddesi’ndeki planımız tek yön ve vatandaşlarımızın yürüyebileceği genişlikte kaldırımlar yapmak üzerineydi. Belli bir kısmını yaptık General Basri Saran Stadının orda duvarları imar planlarına uygun olarak içeriye taşıdık ancak yetiştiremediğimiz bir kısmı vardı Toros Caddesi’nde. Esnafımızla da bir araya geldiğimizde özellikle Toros Caddesi’ni de hazırlayamamış olmamız dolayısıyla kendileri bu yolun belli bir süre daha çift yön şeklinde çalışmasını kendileri adına ve vatandaşlarımızın güvenliği adına daha iyi olacağını ifade ettiler bizde o kapsamda esnafımızın değerlendirmelerini dikkate alıp geçici bir süre için, en azından kuzeydeki güzergâhı hazırlayıp esnafımızın söylediklerini de dikkate alarak yolumuzu tamamladık” dedi.

“VATANDAŞIMIZIN GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE KALDIRIMLARDAN YÜRÜMESİNİ AMAÇLAMIŞTIK”

Erdal İnönü Caddesi’ndeki trafiğin yine çift yön olarak belli bir süre daha devam etmesiyle ilgili, konuşan Ahmet Sarıkurt “bu durum bizim planlarımızın yanlış olduğu anlamına gelmez”  dedi. Sarırukt, “Bu bizim değerlendirmemizi yanlış olduğu anlamına gelmiyor sadece hiçbir yol kendisinden ibaret değil. Birbirini takip eden ilişkileri var. Biz mahallemizin içinde de bir canlanma olacağı düşüncesiyle tek yön uygulamasını mahalle içerisine de planlamıştık. Ancak şimdi esnafımızı dikkate alıp çift yön çalışacak şekilde belli bir süre daha bu istikamette çalışacağız. Tabi trafiğin öznesi, yapılacak tüm işlerin öznesi insandır. Dolayısıyla ulaşım planlamasının merkezinde insan var. Bugün Erdal İnönü ilgili yapılan eleştirilerin benzerlerini Mandıracı Caddesi’nde düzenlerken de yaşamıştık. Ne yazık ki eski yerleşim alanlarında, sadece bizde değil, ülkemizin birçok yerinde eski yerleşim alanlarında o dönemin şartlarına uygun olarak planlandığı için yolların genişliği hem geniş kaldırımlara hem geniş yol araç geçişine izin vermiyor. Dolayısıyla bizim önceliğimiz vatandaşımız, vatandaşımızın güvenli bir şekilde kaldırım üzerinden yürümesi için yaptığımız bir çalışma. Benzer çalışma Reşadiye Mahallemizde de yapılıyor” dedi.

“TEK YÖN UYGULAMASINI BİZ KEŞFETMEDİK”

Tek yön uygulamasını biz keşfetmedik diyen Sarıkurt konuşmasını sürdürdü. Sarıkurt, “Hepimiz yolların geniş olmasını istiyoruz ama yol bizim arazimizden geçtiği anda mümkünse buradan geçmesin karşıdan geçsin noktasında beklentiler oluyor. Tek yön uygulaması bizim keşfettiğimiz bizim bulduğumuz bir şey değil, İstanbul’da da bugün gittiğinizde birçok yerde tek yön uygulaması görüyorsunuz. Trafiğin daha düzenli olması ve yaya güvenliği açısından doğru yöntemin tek yön uygulamaları olduğuna inanıyoruz” dedi.

İmdat Şahin