Çorlu Güncel

“Muhtarlığın Güvenlik Gerekçesiyle Taşınmasını İstedi”

  • 25 Eylül 2018
  • 1002 Kez Okundu

Hıdırağa Mahalle Muhtarlığının yerinin değiştirilmesi için Çorlu Belediyesi’ne dilekçeyle başvuru yapan Muhtar İrfan Vardı bulunduğu yerin güvenlik açısından rahat olmadığını ileri sürdü.

Çorlu’da Kore Mahallesi olarak bilinen yere yakın olan Hıdırağa Mahalle Muhtarlığının çok defa camlarının kırıldığını, muhtarlığın önünde bulunan bayrakların çalındığını söyleyen İrfan Vardı muhtarlığın yerinin değiştirilmesini istedi.

RAHAT DEĞİLİM

“Burada güvenlik açısından rahat olamadığım için ve Cemaliye Mahallesi sınırları içinde kaldığım için buranın taşınmasını istiyorum” diyen Hıdırağa Mahalle Muhtarı İrfan Vardı, Hergün rahatsız edildiğini ileri sürdü. Vardı,” Her gün rahatsız ediliyorum, camlarım kırılıyor bir muhtarlığın, devlet kurumunun bu kadar rahatsız edilmemesi gerekiyor. Muhtarlığın önündeki bayraklar çalındı, klimam kesildi, camlarım kaç defa kırıldı, bu sebeplerden dolayı çok rahatsız bir durumdayım yerimin değiştirilmesini istiyorum. Hıdırağa Mahalle sakinlerinin de muhtarlığın yerinin değiştirilmesini istediğini belirten İrfan Varlı, “Vatandaşlarda yerin değiştirilmesini istiyor. Çünkü çok uzak olan yerleşim yerleri var. Hıdırağa Mahallesi Çorlu Otogarının ilerisine kadar devam ediyor. Otogardan tren istasyonuna kadar devam ediyor. Muhtarlık kenarda da kalıyor, diğer vatandaşlarda buraya gelip gitmekte sıkıntı yaşadıklarını ve tedirgin olduklarını belirtiyor” dedi.

“DİLEKÇEYLE BAŞVURDUM”

Muhtarlık binasının değiştirilmesi için Çorlu Belediyesi’ne dilekçeyle başvurduğunu dile getiren Mahalle Muhtarı İrfan Vardı, belediyenin ileriki günlerde gerekli çalışma yapılacağı hususunda cevap verdiğini söyledi. Vardı, “Çorlu Belediyesi’ne muhtarlığın değiştirilmesiyle ilgili dilekçeyle başvuru yaptım. Çorlu Belediyesi de dilekçeme cevap verdi. Belediye, “Dilekçeniz işleme alınmıştır, ileriki günlerde gerekli çalışmalar yapılacaktır”  demiş. Umut ediyorum ki en kısa zamanda Hıdırağa Muhtarlığı başka bir yere alınır ve muhtar olarak bizlerde rahat ederiz. Muhtarlığı taşıyabileceğimiz güzel yerlerde var, daha rahat daha güvenlikli ve mahallelilere daha yakın yerler var. Uğur Mumcu Parkı taksi durağı olabilir. Eski Belediye Binası durak arkası olabilir, Otogarın orası olabilir, oralarda yerlerimiz var” dedi.

İmdat Şahin