• Kültürel Değer Çorlu'ya Kazandırıldı
  • Kültürel Değer Çorlu'ya Kazandırıldı
  • Kültürel Değer Çorlu'ya Kazandırıldı
Çorlu Güncel

Kültürel Değer Çorlu'ya Kazandırıldı

  • 25 Eylül 2018
  • 1293 Kez Okundu

Çorlu’da bulunan eski ev, Çorlu Kültür ve Sanat Derneği başkanı Bedri Selvi ve eşi Ayşın Selvi tarafından restore edilerek Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmete sunulacak. Böylelikle yıkılmaya yüz tutan eski evlerden biri daha restore edilerek Çorlu’nun kültür ve sanat hayatına kazandırıldı.

SANAT SOKAĞI’NA DÖNÜŞECEK

Çorlu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Bedri Selvi tarafından yapılan tanıtım toplantısında, dernek olarak ki yıldır Sanat Sokağı Projesi ile ilgilendiklerini, Çorlu’ya böle bir sokağı kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, “Bizim amacımız Çorlu’nun bu olumsuzluklarla anılan bölgesini olumlu işlerle anılan bir yer haline getirmek. Burada uyuşturucu kullanan insanlar geliyor, bunun yanı sıra ticari olumsuzluklar var. Bilindiği üzere Kaymakamlık buradan taşındı. Tapu ve Mal Müdürlüğü gibi kurumlar ayrılınca buradaki esnaf da zor duruma düştü. Bize göre Çorlu’nun tarihi dokusunu koruyacak bir çekim merkezine ihtiyacımız var” dedi. Çorlu Kültür ve Sanat Derneği’nin de içinde bulunduğu Hakkı Efendi Sokağı’nı Kültür ve Sanat Merkezi Sokağı yapmak için harekete geçtiklerini belirten Selvi, “Buraya tezgâhlar yaptırmaya başladık. Çorlu Belediyesi son anda da olsa bize katkı verdi. Burada 21 tezgâhımız olacak. Buradaki tezgâhlar nitelikli olacak. Yani sanatsal faaliyetlerin icra edildiği stantlar olacak. . Kültür Sanatla ilgili gençlerimiz sokak müzisyenliği yapacak. Dans grupları burada yeteneklerini sergileyecekler. Bizim amacımız sadece bu sokağı değil tüm Balık Pazarı bölgesini kültür sanat merkezi haline getirerek dönüştürmek” dedi.

HARABE HALDEN KÜLTÜR MERKEZİNE

6 Ekim’de açılışı yapılacak olan Ayşın ve Bedri Selvi Kültür ve Sanat Merkezi’nin restorasyon sürecini de anlatan Selvi, 1937 yılında yapılan binanın onarımının bir yıl sürdüğünü belirterek, sürecin oldukça zorlu geçtiğini söyledi. “Burasını eşimle satın alarak restore ettirmeye başladık.  Restorasyonunu bir yılda tamamladık. Çok zorlu bir süreç geçirdik. Bina çok kötü bir durumdaydı. Bütün arzumuz, eşimle birlikte burayı Çorlu’da işlev görecek bir sanat merkezi haline getirmek. Burada çok güzel sergiler, söyleşiler, oda orkestrası, oda müziği olacak. Burası bütün kış boyunca faaliyette olacak.” dedi. Çorlu halkına da seslenen Selvi, başkalarının da yok olmaya yüz tutmuş eski evleri satın alarak kültür merkezi veya kafeye dönüştürerek korumalarını istedi. Selvi, “Onlar da burada bir ev alarak yenileme yaparak Balat gibi, Eskişehir Odunpazarı gibi bir bölge haline getirebiliriz.

SEYFİ GENÇ