• Satranç Kursu Kayıtları Başladı
Çorlu Güncel

Satranç Kursu Kayıtları Başladı

  • 25 Eylül 2018
  • 1156 Kez Okundu

Gençlerin boş vakitlerini değerlendirmesi, farklı etkinlik ve kurslarla kendilerini geliştirip topluma faydalı birer birey olarak yetiştirebilmeleri amacıyla açılan Gençlik ve Spor Bakanlığı Çorlu Gençlik Merkezi´nde açılan satranç kursunun kayıtları başladı. Ücretsiz olarak düzenlenen kursa 7-29 yaş arasındaki gençler kayıt yaptırabilecek.

TÜM ZİHİNSEL İHTİYAÇLARI KARŞILIYOR

Gençlerin boş zamanlarını ve tatillerini en iyi şekilde değerlendireceği bir merkez olma işlevini sürdüren Gençlik ve Spor Bakanlığı çatısı altında faaliyet gösteren Çorlu Gençlik Merkezi bünyesinde açılacak Satranç kursuyla ilgili gazetemize bilgi veren Çorlu Gençlik Merkezi Müdürü Şafak Turan, satrancın bir zihin sporu olduğunu belirterek çok eski tarihlerden bu yana zihin gelişimi için oynandığını söyledi. ^Satranç gerçekten gençlere bir çok faydası var. Problem çözme becerisini ve planlama yeteneğini arttırıyor. Hafızayı güçlendiriyor. Okuma becerisini de geliştirerek öğlencilerin okul hayatındaki hemen hemen tüm zihinsel ihtiyaçlarını geliştiriyor” dedi.

ÇOCUKLARIN İLGİSİ BÜYÜK

Turan, satrançta şu anda 30 öğrenci olduğunu belirterek, “2 grup halinde ders yapılıyor, gruplandırmayı yaşlara ve eğitim düzeylerine göre yapıyoruz. Müsabakalarda da kendi kategorilerine göre yarışıyorlar. Pazartesi Salı günleri 9-12 arasında 3 saatlik süreçte devam ediyor. Toplam 2 gün 6saat burada satranç dersimiz var, toplam 120 saatlik bir kurs” dedi.  Gençlik ve Spor Bakanlığı çatısı altında faaliyet gösteren Çorlu Gençlik Merkezi’nde yer alan Satranca özellikle çocukların ilgisi büyük. Gençlik Merkezi bünyesinde ücretsiz olarak hizmet veren satranç kursu, gençlerin zihin jimnastiği yaparak zeka gelişimlerine destek oluyor. Turan, satranç kursunun Çorlu Gençlik merkezinin en çok talep gören kurslarından birisi olduğunu söyledi.

ŞAMPİYON SATRANÇÇILAR YETİŞECEK

Gazetemize kurs hakkında bilgi veren Şafak Turan, “Gençlik Merkezi bünyesinde, kurmuş olduğumuz Satranç kursumuz ile geleceğimizin teminatı gençlerimize yönelik, ücretsiz hizmet vermeye devam ediyoruz.” dedi. Kursta çok yetenekli öğrencilerin bulunduğunu, ifade eden Turan, “Bölge ve ülke çapındaki satranç turnuvalarına boy gösterecek yetenekte gençler yetişiyor.  Bu sene de inşallah başarımızı artırarak devam ettireceğiz. Gençlik Merkezi olarak amacımız gençlere en iyi şekilde hizmet verebilmek. İnşallah kurslarımızın devamı gelecek” şeklinde konuştu.

SEYFİ GENÇ