• “Duraklar İçin Duyarlı Olmalıyız”
  • “Duraklar İçin Duyarlı Olmalıyız”
  • “Duraklar İçin Duyarlı Olmalıyız”
Çorlu Güncel

“Duraklar İçin Duyarlı Olmalıyız”

  • 20 Eylül 2018
  • 1391 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt otobüs duraklarına araçların park etmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Sarıkurt, vatandaşların konuyla ilgili duyarlı olması gerektiğini, park edilmeyecek yerlere park etmemesi gerektiğini söyledi.

“NORMALDE ZABITAYA POLİS MEMURU VEYA BİR TABELAYA İHTİYAÇ DUYMAMAMIZ GEREKİYOR”

“Otobüs durağına park edilmemesi gerektiği konusunda ayrıca tabelaya, zabıtaya, polis memuruna normalde ihtiyaç duymuyor olmamız lazım” diyen Ahmet Sarıkurt vatandaşların kurallara uyması gerektiğini, uymadığı takdirde emniyetin yollar için gerekli işlemeleri yapması gerektiğini söyledi. Sarıkurt, “Vatandaşlarımız kurallara uyduğu müddetçe yaşam şehirde kolaylaşacak, uymadığı takdirde, trafiğe yönelik faaliyetlerin emniyet müdürlüğü tarafından denetleniyor olması gerekiyor. Bu noktada bizim kendi zabıtamız da özellikle kaldırıma park eden, zabıtamız kabahatler kanunundan işlem yapıyorsa yapıyor. Hâlbuki yol üzerindeki araçlarla ilgili ceza kesme yetkisi emniyet teşkilatında bu işlerden sorumlu arkadaşlarımızın vazifesi tabi onlarda konuyla ilgili büyük zorluklar yaşıyor” dedi.

“EMNİYET TEŞKİLATINDAKİ SAYININ YETERLİ OLUP OLMADIĞINI HALKIN TAKTİRİNE BIRAKIYORUM”

Çorlu’nun büyük bir ilçe olduğunu, emniyet teşkilatında çalışan memur sayısının yeterli olup olmadığının taktirini kamuoyuna bırakıyorum” diyen Çorlu Belediye Başkanı  Ahmet Sarıkurt, “Çorlu ilçemiz Türkiye de bulunan 1397 belediye içerisinde ilçe belediyeleri içerisinde 81’inci en büyük belediye ilçesiyiz. Biz aynı zamanda 55 civarında ilden de büyük bir nüfusa sahibiz aslında baktığımız da kurumlarımızın en büyük problemi dertlerle dermanın birbiriyle örtüşmüyor olması yani insan kaynağının sorunları çözme konusunda yetersiz olması. Emniyet teşkilatımızdaki sayının şehrimizin büyüklüğü konusunda yeterli mi değil mi onu kamu oyununda takdirine bırakıyoruz. Benzer olarak bizim zabıta teşkilatımızda da personel yetersizliği olduğunun farkındayız. Bunları tamamlamak için gayret gösteriyoruz. Ben yaşadığım bir olayı anlatayım yeni açtığımız Atatürk Parkı’nda ailemle gezdiğim zaman çekirdek yiyen vatandaşlarımızın çekirdekleri yere attığını gördüm. Yanlarına gittim kendileriyle sohbet ettiğimde genelde ben geldiğimde yere çekirdek atmışlardı cevabını aldım. Birisi yanlış yaptığında o yanlışı devam ettirmememiz gerekiyor. Yanlış yapanları düzgün bir şekilde uyarmamız gerekiyor” dedi.

“ESKİ HÜKÜMET KONAĞININ ORAYA BÜYÜK BİR KAPALI OTOPARK YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Park sorunun çözmek için çalıştıklarını belirten Ahmet Sarıkurt eski hükümet konağının bulunduğu yere büyük bir kapalı otopark yapacaklarını belirtti. Sarıkurt, “Otobüs durağına park edilmemesi gerektiğini ayrıca bir kişinin uyarmasına gerek yok. Otopark sorunu sadece Çorlu’nun sorunu değil, ben özellikle bunu söylüyorum artık dünya cep telefonlarının içerisinde, bunu Çorlu İçin söylemiyorum bizim genelde imar konusundaki mevzuatlarımızda sorun yaşıyoruz. Eski yaşam alanlarında özellikle parklanmalar ve özel donatı alanlarında sıkıntılar var. Bunların çözümü noktasında adliyemiz, hükümet konağımız buradan uzaklaştı.  Yeni yerlerde daha geniş yollar ve donatı alanları var. Bizim bu tarihi belediye binamız, askeriyenin yeri ve Fatih Cami’nin yeri boşaltılan hükümet konağının yerinin altında büyük bir kapalı otopark yapacağız.  Bu alanda Çorlu’nun üçüncü büyük meydanını buraya yapmayı planlıyoruz” dedi. 

İmdat Şahin