• “Ekonomik Göstergeler Hiç İyiye Gitmiyor”
Çorlu Güncel

“Ekonomik Göstergeler Hiç İyiye Gitmiyor”

  • 20 Eylül 2018
  • 1152 Kez Okundu

Son dönemde en çok konuşulan konuların başında gelen ekonomi konusunda bir açıklama yapan Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan ekonominin iyi gitmediğini belirtti.

TÜİK’ İN AÇIKLAMASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun “Türkiye ekonomisi 2018 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5,2 oranında büyüdü” açıklamasına istinaden Başkan Aslan; “Açıklanan 5.2’lik büyüme kimseyi kandırmasın. Sanayinin daraldığı, ticaretin küçüldüğü, tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiği bir ülkede sağlıklı büyümeden bahsetmek mümkün değildir. Tekrar söylüyoruz kısa vadede; israf ekonomisine son verilmeli, orta ve uzun vadede ise; köklü yapısal dönüşümlere gidilmelidir. Türkiye endişe verici büyük bir ekonomik krizin içerisindedir. Ancak bundan çok daha endişe verici olanı Türkiye büyük bir yönetim krizinin içerisindedir. Çok net söylüyoruz, Türkiye yönetilemiyor” dedi.

 “OLAYLARI SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE OKUMA YETENEĞİMİZİ KAYBEDİYORUZ"

Yaşanan süreci değerlendiren Saadet Partisi İlçe Başkanı Aytuğ Aslan açıklamasını sürdürdü. Aslan, “ “Hain ilan ettikleri bütün konularda Saadet Partisi haklı çıktı. Dikkat edelim! Ekonomide yaşanan gelişmelere, akl-ı selim bir şekilde yaklaşıp sorunları irdelemek yerine komik tepkilerle karşılaşıyoruz. Hollanda ile ters düşüyor portakal bıçaklıyoruz, ABD ile ters düşüyor telefon parçalıyoruz. Son olarak ise Bursa’da turşu üreticisi bir firma, dolara tepki göstermek için doların turşusunu kurmuş. Ne yazık ki en üst merciden en alta kadar olayları sağlıklı bir şekilde okuma yeteneğimizi kaybediyoruz. Telefon kırarak, portakal bıçaklayarak, doların turşusunu kurarak içinde bulunduğumuz krizden çıkmamız mümkün değildir” dedi.

KRİZ GİDEREK DERİNLEŞİYOR

Krizin giderek derinleştiğini belirten Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, “En önemlisi bütün bu işleri yürütmesi gereken bürokrasi yönetilemiyor. İçinde bulunduğumuz kriz, “Bu da geçer ya hu” denilerek geçecek bir kriz değildir. Ekonomik rakamlar krizin giderek derinleştiğinin en önemli göstergesidir. Enflasyon durdurulamıyor. Bilindiği gibi pazartesi günü enflasyon rakamları açıklandı: % 17.90. Bu son 14 yılın en yüksek oranı. TL’deki değer kaybı durdurulamıyor: TL’nin dolar karşısındaki bir aylık değer kaybı % 30. 2018 yılındaki değer kaybı yüzde 70’in üzerinde. Zamlar durdurulamıyor: İğneden ipliğe, elektrikten gaza, şekerden una her şeye zam geliyor” diyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu” dedi.

İmdat Şahin