• Kaldırım Değil Engelli Parkuru
Çorlu Güncel

Kaldırım Değil Engelli Parkuru

  • 20 Eylül 2018
  • 1500 Kez Okundu

Nusratiye Mahallesi Erdal İnönü Caddesi Çorlu Anadolu Lisesi’nin ön tarafında bulunan kaldırımlar vatandaşın tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, “Burası kaldırım değil adeta engelli parkuru” dedi.

Çorlu Anadolu Lisesi etüt merkezi ve birçok işyerinin bulunduğu caddede binlerce öğrenci ve vatandaş bu kaldırımların üzerinden yürümek zorunda kalıyor. Uzun zamandır kaldırım bu şekilde olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililere seslendi bir an önce kaldırımın yapılmasını istedi.

ÖĞRENCİLERİN ÇOĞU BU KALDIRIMLARDA YÜRÜYOR

Çorlu’nun en büyük lisesi olan Çorlu Anadolu Lisesi’nin hemen önündeki caddenin kaldırımlarının bu durumda olmasını kabul edilemez olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Çorlu Anadolu Lisesi’nde okuyan çoğu öğrenci bu kaldırımı kullanarak okullarına gidip geliyor. Kaldırım demeye bin şahit, kaldırımın her tarafı delik deşik olmuş durumda. Öğrencilerimiz yürürken zorluk yaşıyorlar, yetkililer bu kaldırımın halini görsün ve burayı düzenlesin” dedi.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN TAM BİR ÇİLE”

Kaldırımların ortasında bulunan görme engelli vatandaşlar için yapılan yürüme parkuru dağılmış, bir görme engelli vatandaşın Erdal İnönü Caddesi’nde yürümesi mümkün olmadığını söyleyen vatandaşlar, “Görme engelli vatandaşlar ve diğer engelli vatandaşların bu kaldırımda yürümeleri mümkün değil, çünkü ortada kaldırım kalmamış. Engelli vatandaşlarımız için ve tüm vatandaşlar için bu kaldırım tam bir çile yolu oldu, bir an önce buranın yapılmasını istiyoruz” dedi.

İmdat Şahin