• Gaziler Günü Kutlandı
  • Gaziler Günü Kutlandı
  • Gaziler Günü Kutlandı
  • Gaziler Günü Kutlandı
  • Gaziler Günü Kutlandı
Çorlu Güncel

Gaziler Günü Kutlandı

  • 19 Eylül 2018
  • 1098 Kez Okundu

19 Eylül Gaziler Günü Çorlu Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra anıta Kaymakamlığın, Kolordu Komutanlığı’nın, Çorlu Belediyesi’nin ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi’nin çelengi bırakıldı. 19 Eylül Gaziler Günü kutlamalarına Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu Komutanı Tuğgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Çiçek, Kurum ve STK temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve yönetimleri katıldı.

“BUGÜN GAZİLERİMİZ İÇİN ŞEREF VE KAHRAMANLIK GÜNÜDÜR”

Törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi adına konuşmayı İsmail Hakkı Akyol yaptı. Akyol, “19 Eylül Gaziler Günü, Türk kahramanlığının, cesaret ve fedakârlığının En Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı bir gündür” dedi. Akyol, “19 Eylül Gaziler Günü, muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakâr ve kahraman gazilerimizin Şeref ve Kahramanlık Günü’dür. Kahraman gaziler, “Gaziler Gününüz” kutlu olsun. Sizler, En Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Gururla taşıdığımız Gazi unvanı, Ata’mızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır” şeklinde konuştu.

“HÜRRİYET VE BAĞIMSIZLIĞIMIZA GÖZ DİKİLMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ”

Bugünde Türkiye Cumhuriyeti Devletine gözünü diken hainlerin olduğuna vurgu yapan İsmail Hakkı Akyol, “Bundan 100 sene önce ülkemizi işgal teşebbüsünde bulunan küresel emperyalist güçlerin bugün de aynı senaryoyu terör örgütlerini kullanarak tekrar canlandırma gayreti içerisinde oldukları görülmektedir. Bilinmelidir ki, ülkemize yönelik her türlü hain ve ihanet girişimi karşısında, Türk milleti ve onun şanlı ve muzaffer ordusu daha güçlü ve daha kararlıdır. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, bölünmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz, ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. İnanıyoruz ki, kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır” dedi.

“TÜRK’ÜN VARLIĞI SONSUZA DEK VAR OLACAKLARDIR”

“Anadolu toprağı çetin bir coğrafyadır” diyen İsmail Hakkı Akyol, konuşmasını sürdürdü, “Bu coğrafyada uzun süre hüküm sürmek Türk milletine nasip olmuştur.  Türk milleti, bin yıldır Anadolu’da kendi gücü, azim ve iradesiyle hür ve bağımsız olarak varlığını sürdürmektedir. Eminiz ki, Türk’ün varlığı sonsuza dek var olacaklardır. Kurtuluş Savaşı’nı yürüten Gazi Meclis bu emsalsiz zaferin anısına 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı ve “Mareşallik” rütbesini tevcih etmiştir. Böylece, tüm dünyanın adını saygı ile andığı Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri başarı ve yeteneği, milletimizin en yüce kurumu tarafından tescillenmiştir. Eşsiz Komutan bu ödülü aldıktan sonra yayınladığı bildiride; ”Sakarya Muharebesinde kazanılan bu başarı, ordumuzun iradesi sayesinde, düşman ordusunun iradesinin kırılması suretiyle belirmiştir. Bu sebeple bu ödülün gerçek muhatabı yine ordumuzdur.” diyerek, Mareşallik rütbesini ve Gazilik unvanını silah arkadaşlarına mal etmiştir” dedi.

“TÜRK ORDUSU DÜN OLDUĞU GİBİ YARINIMIZIN DA GÜVENCESİDİR”

İsmail Hakkı Akyol, “Asıl Türk milletinin bağrından çıkan kahraman Türk ordusu dün olduğu gibi yarında vatanımızın, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Şehitlik ve gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi; “ölürsem şehit, kalırsam gazi” deyişinde saklıdır” dedi.

“GAZİLER ARASINDAKİ EŞİTSİZLİĞİN GİDERİLMESİ İÇİN HASSASİYET GÖSTERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

“Bugün yaşları 65-90 arasında olan Muharip Gazilerin devletimizden beklentileri olduğunu ifade etmek istiyorum. Devletimizden, gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, gaziler arasındaki eşitsizliğin giderilmesi ve hak ettikleri imkân ve şartlara kavuşturulmaları konusunda gereken duyarlılığın gösterilmesini bekliyoruz” diyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi adına konuşan İsmail Hakkı Akyol, “hayatını kaybeden gazileri rahmetle anıyoruz” dedi. Akyol, “19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, En Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen şehitlerimizi Türkiye Muharip Gaziler Derneği olarak rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyoruz” dedi.

İmdat Şahin