• “Vatandaş Ve Esnafımıza Özür Borçluyuz”
  • “Vatandaş Ve Esnafımıza Özür Borçluyuz”
Çorlu Güncel

“Vatandaş Ve Esnafımıza Özür Borçluyuz”

  • 18 Eylül 2018
  • 1181 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, aylık olarak düzenlediği bilgilendirme ve sohbet toplantısının Eylül ayı toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“HERKES TEDARİK SIKINTISI ÇEKİYOR”

Basın mensuplarının sorularına yanıt veren Sarıkurt, Erdal İnönü Caddesi’ndeki yol ve kaldırım çalışması nedeniyle orada yaşayan vatandaşlar ve esnaflara belediyenin bir özür borcu olduğunu belirten Sarıkurt, “Biz oradaki çalışmaları bayramdan önce bitirmeyi hedefliyorduk. Sadece Erdal İnönü Caddesinin değil, ona paralel olan ve ters istikametteki trafiğin akacağı Toros Caddesindeki trafiği bitireceğimizi de varsayıyorduk. Ancak aynı ülke gemisi içerisindeyiz. Ülkemiz zor şartlardan geçiyor. İş yapmak önceki dönemlere göre biraz daha zor. Özellikle inşaat malzemesi tedarikinde dönem dönem sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sadece bizim işlerimizde değil, iş yapan herkesle ilgili bir sorun” dedi.

BASINA ÖVGÜ

Çorlu’da görev yapan yerel ve ulusal basın yayın organlarında görev yapan basın mensuplarıyla Eski Belediye binasının meclis salonunda bir araya gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Kemaleddin Avcı, Serhad Çatalkaya ve Oktay Çolpan da eşlik etti. Basın mensuplarıyla düzenlediği aylık bilgilendirme ve sohbet toplantılarını düzenli hale getirmek istediği kaydeden Sarıkurt, özellikle yerel basının Çorlu Belediyesi’nin halkla iletişiminde önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Sarıkurt, “Hem ülkenin hem de şehrin gündemine bizden daha hâkimsiniz ve taze konuları gündeme taşıyorsunuz” dedi.

 “DURAĞA PARK YAPILMAYACAĞINI BİLMEMİZ GEREKİR”

Başkan Sarıkurt, belediye otobüs duraklarına araç park edilmesiyle ilgili olarak da “duraklara araç park edilmemesi gerektiğini bilmek için raya tabela dikilmesi gerekmiyor. Bunu ehliyeti olan, araç kullanan herkesin bilmesi gerekiyor. Bu yasak yere yapılan parkların emniyet zoruyla veya ceza baskısıyla değil, vatandaşın kendi isteğiyle, bilgisiyle çözülmesinden yanayız. Zaten emniyetimizin imkânları da personel azlığı nedeniyle kısıtlı” dedi. Başkan Sarıkurt, Omurtak Caddesi’nin de kuzeyde bir alternatif yol yapılmasıyla birlikte önce sadece toplu taşıma araçlarına açık kalacağını ardından da tamamen yayalaştırılacağını söyledi. Sarıkurt, bu düzenlemenin belli bir zaman alacağını söyledi.

“DENETLEMELERDE OLUMSUZLUK ÇIKMADI”

Çorlu Belediyesine işçi alımı ve işçi çıkarılması ile ilgili soru üzerine de bilgi veren Sarıkurt, şu anda belediye bütçesinin kısıtlanması ve harcamaların izne bağlanması gibi nedenlerle işçi alımının söz konusu olmadığını belirterek, mevcut personelin de yetersiz olması nedeniyle işçi çıkartmak gibi bir tasarruflarının bulanmadığını söyledi. Sarıkurt, Atatürk Parkı’nın ağustos ortasında açılmasını planladıklarını fakat gecikme nedeniyle Eylül ortasına sarktığını belirterek, parkın yenilenerek halkın kullanımına sunulduğunu söyledi. Parkla ilgili harcamaların da Sayıştay tarafından denetlendiğini belirterek, tüm denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını söyledi.   

“YERE ÇÖP ATANLARI UYARIN”

Atatürk Parkının açılışından sonra ailesiyle cumartesi akşamı parkı gezmeye gittiğini belirten Başkan Sarıkurt, vatandaşların parkta yedikleri çekirdeklerin kabuklarını yerlere attığını gördüğünü, parkta vatandaşların yarattığı kirlilikten rahatsız olduğunu söyledi. Sarıkurt, vatandaşların kendileri için yapılan parkları temiz kullanmasını istedi. Sarıkurt, vatandaşların başkaları yere çöp attığında birbirlerini uyarması gerektiğini söyledi.

Sarıkurt, eski hükümet konağının olduğu alanın kolordu binasıyla birlikte Hükümet Meydanı olarak düzenlemek istediklerini, bu meydanın altının da tamamen otopark olarak düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.

SEYFİ GENÇ-İMDAT ŞAHİN