• Esnaf Elektrik Ve Su Kesintilerinden Dertli
  • Esnaf Elektrik Ve Su Kesintilerinden Dertli
Çorlu Güncel

Esnaf Elektrik Ve Su Kesintilerinden Dertli

  • 18 Eylül 2018
  • 1155 Kez Okundu

Reşadiye Mahallesi Gölcük Meydanı’ndaki esnaf sürekli yaşanan elektrik ve su kesintisinden büyük sıkıntı duyduğunu belirtti.

10 gündür su kesintisinin her gün yaşandığını belirten esnaflar elektrik kesintilerinden yaşandığını belirtti. Esnaf mum ışığında işlerini yürütmeye çalışıyor, kasaplar ise elektrik kesintilerinden ve su kesintisi işlerini aksattığını belirtti.

“YIL 2018 BİZ MUM IŞIĞINDA ÇALIŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Gölcük Meydanı’nda faaliyet yürüten bir esnaf dükkânın elektriği ve suyu kesilince mum yakarak işlerini yapmaya çalışıyor. Suyu da plastik bidonlara stoklayarak su kesintilerinde stoktaki suları kullanıyor. Esnaf, “2018 yılındayız, Sanayinin geliştiği bir şehirde elektrik ve su kesintisi yaşıyoruz. Özellikle sular 10 gündür belli aralıklarla kesiliyor. Elektrik kesintilerini de bu bölgede sık karşılaşıyoruz. Mum ışığında işimizi yapmaya çalışıyoruz. Suyu da bidonlara stoklayarak kullanıyoruz, her gün su kesintisi mutlaka oluyor. Sebebini anlamış değiliz, yetkililerden bu işlerin düzeltilmesini esnaf olarak talep ediyoruz” dedi.

”KASAPLARDA SU VE ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN RAHATSIZ”

Kimi esnaf jeneratörle elektriğini sağlarken jeneratör olmayan dükkânlar ise elektriğin gelmesini bekliyor. Gölcük Meydanı’ndaki bir kasap dükkânı çalışanları elektriklerler olmadığı zaman kimseye kıyma veremediklerini belirtti. Kasap esnafı, “Elektrik kesildiği zaman hiçbir müşterimize kıyma veremiyoruz maalesef, etleri korumamızda zorlaşıyor. Su da bizler için olmazsa olmaz, su kesintisi de sürekli yaşıyoruz, yetkililerin esnafı mağdur etmemesini rica ediyoruz” dedi.

İmdat Şahin